Larsen kjører NM i Fiesta R5


Frank Tore Larsen har denne sesongen savnet å kjøre et komplett mesterskap og vil derfor tilbake til NM for å kjempe om gull kommende sesong. Sammen med kartleser Torstein Eriksen ønsker han også å komme i gang med asfaltkjøring.

I 2016 fikk Larsen endelig sin debut i EM, da han kjørte Azores Airlines Rallye i juni. De fulgte opp med Rally Liepaja i september og leverte høyt tempo i begge løpene. Når Larsen oppsummerer sesongen legger han ikke skjul på at han likevel har savnet å kjøre et komplett mesterskap og samle poeng.

– Vi kjørte en del NM-runder denne sesongen også, men det blir litt annet fokus når man begynner sesongen og tenker på en NM-runde som test og trening. Nå gleder jeg meg å legge en plan for hele NM, sier Larsen.

I tillegg til å kjøre Norgesmesterskapet ønsker Larsen å kjøpe asfaltunderstell til hans R5-bil, slik at han har muligheten til komme i gang med trening for EM der halvparten av mesterskapet kjøres på asfalt. Ved å både fokusere på oppsamling av viktige poeng i et helt mesterskap og forhåpentligvis få budsjett til å starte asfaltkjøring, ser teamet på dette som et naturlig og riktig valg i deres mål om å kjempe i toppen av Europamesterskapet innen 2020.

Terminlisten for Rally NM 2017 ser slik ut:

14. januar – Sigdalsrally

  1. januar – Rally Finnskog
  2. februar – Numedalsrally
  3. mai – Rally Sørland
  4. juni – Aurskog-Høland Rally
  5. august – Rally Konsmo

22 -23. september – Rally Hedemarken

Teamets RS Motorsport Ford Fiesta R5 blir i disse dager bygget opp igjen etter høstens avkjøring. Larsen selv og alle hans mekanikere har den siste tiden jobbet alt de kan for å gjøre bilen helt strøken og optimal foran NM-sesongen.