Larsen måtte bryte i Telemark

F_T_Larsen_14_TELE
Frank Tore Larsen og co-driver Torstein Eriksen kjørte fort og totalledet siste NM-runde, frem til kjølevæskelekkasje tvang duoen til å bryte deres første løp på over ett år.

SS1 startet med et tidstap på ni sekunder da deres Fiesta R5 ble kvalt på startlinjen. Til tross for dette knallet Larsen til med et kjempetempo og kjørte inn til andre beste tid på etappen, kun 1,7 sekunder bak Grøndal og fulgte opp med klart beste tid på SS2.

SS3 og SS4 ble to nye etappeseiere totalt og halvveis på dagen ledet guttene Rally Telemark, henholdsvis 5,4 sekunder foran Grøndal og 18 sekunder foran Kristiansen. Ole Christian Veiby lå på en andreplass i NM-klassen, 19,9 sekunder bak Larsen.

– Vi har hatt en uvanlig god flyt inne i bilen i dag og alt går på skinner. Vi utnyttet nok ikke det gode festet nok på andre gang igjennom etappene, men klarte likevel å øke i forhold til konkurrentene, sier Eriksen.

Rally Telemark er for Larsen Motorsport et merkelig løp og forstå seg på. Guttene stortrives på de teknisk krevende veiene, men dramatikken oppstår alltid. De tre årene løpet har blitt kjørt har Steinbergduoen ledet frem til problemene dukker opp.

Denne gang var det på den over 20 km lange SS5 at moroa tok slutt. Etter å ha danset igjennom den smale etappen måtte Larsen innse at det fire km før mål på etappen var over for denne gang, da motoren ikke fikk kjøling. På samme måte som på SS1 da en overlegen etappetid ble spolert av kvalt motor, så unngikk også her den gode etappetiden. Etter 16 km ble duoen målt til over åtte sekunder foran nærmeste konkurrent!

Video fra etappen der årets sesong tar slutt ser du her:

– Det er veldig kjedelig å bryte sesongens siste løp, men jeg kan ikke annet enn å smile når jeg ser tilbake på det siste året. Vi har nesten ikke hatt problemer og har kjørt med et konkurransedyktig tempo i hvert eneste rally, oppsummerer Larsen.
Det eneste som gjenstår av sesongen er at teamets co-driver drar til WRC-eventet i Spania for å jobbe som Safety Crew for Mads Østberg, i slutten av oktober.
Larsen Motorsport takker alle som gjennom hele sesongen har samarbeidet, hjulpet, støttet og heiet på skogen og ser tilbake på året som en uvirkelig drøm. Allerede nå begynner forberedelsene til en ny sesong med Ford Fiesta R5 i Rally NM 2015.