Larsen og Eriksen best i NM-åpningen

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen startet årets NM-sesong i rally akkurat slik de avsluttet den forrige, med seier i Innlandet.

Det ble en knallåpning av årets rally-NM. Rundt 20 minusgrader, mye snø, gode veier og strålende sol fra skyfri himmel var rammen rundt Rally Elverum. Ikke rart Ordfører Lillian Skjærvik var stolt både da hun sendte deltagerne av gårde fra Elverums storstue, Terningen Arena fredag kveld og tok dem i mot igjen ved mål på Power Stage på Møystad lørdag ettermiddag. NMK Elverum hadde lagt opp til en kompakt løp med 10 fartsetapper, på mer eller mindre kjente rallyveier, og forholdsvis lite transport.

Elverums ordførerLillian Skjærvik sammen med pall-besetningen i NM-åpningen

Frank Tore Larsen tok føringen fra start i sin VW Polo. Det skulle vise seg å være vanskelig for alle som ikke hadde startnummer 1 på fredag kveld på grunn av mye snøføyke og dårlig sikt. Dette gjorde seg også til dels gjeldene på lørdag.
Etter fredagens to etapper var Larsen/Eriksen 17.7 sekunder foran Ole Christian Veiby og Johan Johansson, også dem i VW Polo. Ni sekunder deretter fulgte Eyvind Brynildsen/Jørn Listerud i Skoda Fabia.

På lørdag åpnet Veiby best, og han ga Larsen kamp, spesielt på SS7 der han knappet inn til 10,9 sekunder og ga publikum håp om spennende avslutning. Men så fikk Veiby problemer med en motor som kuttet og Larsen kunne innkassere seieren med 34.5 sekunders margin. Eyvind Brynildsen vant to av lørdagens etapper, blant annet Power stage. Han endte på tredjeplass, 12.5 sekunder bak Veiby.
Georg Linnamäe fra Estland slo til med bestetid på løpets nest siste etappe, og endte på en fjerdeplass med sin Hyundai i20. Hans landsmann i Ford Fiesta, Robert Virves, endte på 7.plass. Begge skal kjøre VM-løpet Rally Sweden i februar.
5.plassen i Rally Elverum knep Pontus Tidemand i Ford Fiesta, foran Marius Aasen som slet med sin VW Polo på lørdag.

NM-pallen nyere 2WD

I NM-klassen for nyere tohjulsdrevne biler forsvant både Steve Røkland og Morten Storsveen ut av løpet tidlig. Der ble det muligheter for de andre, som i år er mange, i denne klassen.
Sindre Backe/Mads Johansen kjørte inn til seier i sin Peugeot 208, og 10.plass totalt. De vant foran svenske Isak Reiersen i Ford Fiesta R4. Nest best av de norske ble Herman Lie-Nilsen i Peugeot.

I nasjonal klasse 4WD ble det seier til Tony Caspersen/Lasse Olsen i Subaru. De vant foran Morten Gravermoen/Ronald Haug i Subaru.

Pallen i nasjonal 2WD

Nasjonal 2WD ble vunnet av Mats Peder Hvambsahl/Lasse Berg i Volvo. De vant foran søsken-paret Heine og Sunniva Rudi i Peugeot 206.

Komplette resultater Rally Elverum 2023 (eqtiming.com)