Larsen og Eriksen kjempet seg tilbake

F_T_Larsen_15_num
Frank Tore Larsen og co-driver Torstein Eriksen har jobbet knallhardt for å bli kvitt problemene fra sesongåpningen. I helgens Numedalsrally beviste duoen hvor de hører hjemme og kjørte inn til tredjeplass totalt i Fjelleventyret 2015.

Etter problemer i samtlige løp hittil i sesongen, handlet alt om å snu trenden og endelig kunne begynne å jobbe med kjøringen igjen under NM-runden på Rødberg lørdag. SS1 ble en helt forventet svak etappe, men fra SS2 og utover satte R5-duoen nest beste tid i NM-klassen på hver etappe.

Guttenes progresjonen var solid utover dagen, og fra å være ett sekund bak Brynildsen, som for øvrig kjørte inn til 2. plass i WRC2 under VM-runden Rally Sweden, var Larsen kun 0,4 sekund bak per km på løpets siste og lengste fartsetappe Smådøl Syd. Også på SS6 var Larsen kun 2 sekunder bak Brynildsen, noe som tilsvarte 0,3 sek bak per km.

– I dag synes jeg det var gøy å kjøre igjen og vi fant en god flyt. Fartsetappene SS3 Vergjedalen og SS4 Lesteberg er noen av de kuleste jeg noen gang har kjørt, sa Frank Tore Larsen etter målgang.

Etter åtte kjørte fartsetapper vant Eyvind Brynildsen med 43,6 sekunder til WRC-bilfører Trond Lyseng, med Larsen og Eriksen på tredjeplass 1:18.4 bak vinneren. Dermed innkasserte Larsen sesongens første andreplass og viktige NM-poeng.

Co-driver Torstein Eriksen var veldig fornøyd med gjennomføringen av sesongens siste NM-runde på snø: – Jeg blir mer og mer fornøyd med dagen og det var en veldig god følelse å kunne gjennomføre en hel NM-runde med god flyt i både kjøring og noter.

Neste planlagte løp for Larsen Motorsport er 4. NM-runde, når Rally Sørland kjøres i området rundt Kristiansand fredag 24. og lørdag 25. april.