Larsen og Eriksen kjører WRC i Sørlandssprinten

fiesta adapta
Adapta Motorsports Ford Fiesta WRC skal rattes av Frank Tore Larsen og co-driver Torstein Eriksen under årets utgave av Sørlandssprinten. Dermed stiller duoen for første gang sammen til start i en 4WD.

 

Teamet stilte også i fjor til start i Sørlandssprinten og vant i deres Fiesta R2. Frank Tore kan allerede avsløre at det i år ikke skal kjøres for seier, men kun for å få en god opplevelse og erfaring med trekk på alle fire.

 

– Dette er noe vi gjør som en liten gulrot for meg og Torstein. Målet for løpet må være å komme seg igjennom og samtidig føle at vi har hatt det gøy og funnet flyten utover dagen. Viktig å ikke ha fokus på resultat her og kun ta det som læring, sier en spent Frank Tore Larsen.

 

WRC-bilen som skal kjøres er den samme som VM-fører Mads Østberg totalvant Aurskog-Høland Rally med forrige helg. Med en bil som klarer 0-100 på 3,5 sekunder og har 320 HK, 450 NM og 6-trinns sekvensiell girkasse blir det litt differanse fra R2-bilen guttene vanligvis stiller i. Derfor blir løpet egentlig sett på som en test.

 

– Selv om jeg nylig var med Mads på VM-test blir dette noe helt annet siden det er min faste fører som nå skal ratte og det under løp. Jeg tror absolutt det kan bli en bra dag, forteller teamets co-driver Torstein Eriksen.

 

Løpet kjøres lørdag 22. juni og har base i Konsmo, 40 km nord for Mandal. To etapper på totalt 22 km skal kjøres to ganger og løpet får dermed en lengde på 44 km fart, noe som er like langt som forrige NM-runde.