Larsen og Eriksen til topps

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen tok sin andre NM-seier for året da de vant Aurskog-Høland Rally i sin VW Polo R5 på lørdag. Dette var Frank Tores fjerde seier på de siste seks årene i Aurskog-Høland Rally.

Det ble igjen en spennende kamp om topp-plasseringene i NM-klassen for de firehjulsdrevne nyere bilene. Riktignok hadde Larsen/Eriksen en god seiersmargin til slutt, men det var etter at all dramatikken hadde lagt seg. Eyvind Brynildsen/Roger Eilertsen kjørte inn til andreplass, mens Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjærmoen endte på en 3. plass. Det er riktignok varslet en appell på en dommeravgjørelse i forbindelse med at Veibys bil viste seg å være 5 kg for lett under kontroll. Juryen ga ham 30 sekunders tillegg, men det er altså varslet appell på denne avgjørelsen.

De andre NM-klassene ble vunnet av Steve Røkland/Raymond Braaten (int. 2WD), Petter Sæves Waskaas/Henrik Ø. Johannessen (eldre 4WD) og Christian Sagli/Ole Martin Sagli (eldre 2WD). Alle vinnerne av NM-klassen var innenfor topp ti totalt.

Frank Tore Larsen startet best og vant SS1 under løpet, en 17.79 km lang etappe. Marius Aasen, Ole Chr. Veiby og Eyvind Brynildsen fulgte nærmest. 11.4 sekunder skilte de fire.
På en kort 5 km lang SS2 var Veiby raskest foran Larsen som beholdt ledelsen. Men den var kun 3.6 sekunder til Veiby.
SS4 var 17.7 km lang og Larsen var den raskeste, men kun 1.4 sekund foran Veiby. På SS5 slo Veiby til. Dette var samme etappe som SS1 om igjen, Veiby var 7 sekunder foran Larsen. Kongsvinger-føreren var dermed bar 1,6 sekund bak Larsen i totalsammendraget. Marius Aasen på tredjeplass var 16.2 bak Veiby, mens Brynildsen var 7.3 bak Aasen.
Veiby fortsatte i høyt tempo på SS6, der han var 2.9 sekunder raskere enn Larsen og tok dermed over ledelsen med 1.3 sekunders margin. Det lå med andre ord an til en uhyre spennende avslutning når to etapper gjenstod.

Men SS7 skulle bli tøff for Veiby. Han fikk en punktering på venstre forhjul og kjørte de 7 siste kilometerne med punktert dekk. Han tapte over 40 sekunder til de beste. Også Marius Aasen fikk punktering her og tapte over minuttet. Larsen vant SS7, og plutselig var Brynildsen bare 0.1 sekund bak Polo-føreren. Brynildsen gikk også opp til andreplass i løpet etter punkteringene til Veiby og Aasen. Men han var 25,5 sekunder bak Larsen.

Power Stage har blitt en suksess så langt i år, og slik ble det også på lørdag. De fire raskeste er uhyre jevne. Larsen sikret seieren og tre ekstra poeng, men var kun 0.9 sekund foran Veiby. Aasen var 0.3 sekund bak Veiby, mens Brynildsen var 1 sekund bak Aasen.
Dermed var Frank Tore Larsen vinner av løpet, 27.7 sekunder foran Eyvind Brynildsen i Skoda. Tredjeplassen gikk til Ole Chr Veiby, 1.14.7 bak vinneren da de 30 sekundene var tillagt tiden hans. Marius Aasen var 1.39.5 bak Larsen.

Steve Røkland og kartleser Raymond Braaten tok en ny NM-seier i klassen for tohjulsdrevne nyere biler med sin Peugeot 208 R2. Han vant foran Morten Storsveen/Merete Storsveen og med Sindre Backe/Mads Johansen på tredjeplass.
I nasjonal klasse 2WD ble det seier til Christian Sagli/Ole Martin Sagli i Volvo. De vant foran Jacob Hvambsahl/Andreas Hvambsahl i Volvo.
I klassen for eldre 4WD ble det seier til Petter Sæves Waskaas/Henrik Ø. Johannessen i Subaru. De var 22 sekunder foran NM-leder Martin Nygård/Tina Jeanette Olsen, også de i Subaru.

Det ble et godt NM-løp på Aurskog-Høland. Arrangøren hadde funnet frem til en del nye etapper i år. Noen veier som ble benyttet for en god del år siden blant annet.