Larsen og Eriksen vant sekundstrid

J_T Larsen Sorland 14
Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen imponerte  i sitt deres første grusløp med Fiesta R5 og tok den  totalseieren i det svært krevende Rally Sørland. Teamet var m,ehget godt fornøyd med resultatet.

 

Sesongen startet optimalt da Steinbergguttene totalvant årets første NM-runde, nemlig Sigdalsrally på hjemmebane i januar. Deretter ble det sjetteplass totalt på Gol med både Østberg og Tidemand foran, men ny klasseseier i R5. I tredje NM-runde på Finnskogen økte tempoet betraktelig og det ble også der klasseseier i tillegg til tredjeplass totalt.

 

Etter kun noen få mil med test før løpet, ble det knyttet stor spenning til hvordan firehjulstrekkeren skulle håndteres på de smale Sørlandsveiene. Derfor var gjennomkjøringen, altså noteproduksjonen, av løpet ekstremt viktig og aldri har duoen hatt bedre noter.

Fredag kveld ble det kjørt tre fartsetapper og Frank Tore vant to av de tre. Den første med 4 sek til Sveinsvoll og den tredje med 0,4 til Grøndal. På SS2 tapte teamet 20 sekunder da bilen ble kvalt i en hårnålsving. Etter endt dag hadde de inntatt en posisjon som nummer to totalt, 11 sek bak Grøndal.

 

Lørdag var det på med nytt mot og åtte fartsetapper stod på planen. Den første ble litt for nølende etter problemene fredag og sekundene gikk fort til etappens vinner. Deretter skulle det bli det annen flyt i kjøringen til Frank Tore og Torstein. Med etappeseier på både SS5 og SS6 og når de for første gang klarte å nyte en publikumsetappe, nå midt inne i Kristiansand, uten å tape tid, var det to optimistiske rallyførere som la ut på de siste skogsetappene.
Det ble etappeseier totalt på både SS8, SS9 og SS10, men det var på den niende at løpet ble avgjort. Inne i bilen bestemte de seg for å være mer bestemt og de klinket til med en gnistrende etappeseier. Fra å ligge 3,7 sekunder bak Grøndal etter åtte kjørte etapper, var Larsen plutselig foran med hele 18,1. Snakk om å snu resultatstillingen!

 

– Rally Sørland har vært det mest krevende og morsomme løpet jeg har kjørt noensinne. Vi hadde en utrolig utvikling fra første til siste etappe og jeg er stolt av hvordan hele teamet jobben denne helga, sier Frank Tore Larsen.

Frank Tore Larsen leder nå NM med sine 103 poeng foran Frustøl med 75 og Pål Try med 51 poeng. I klassen for kartlesere leder Torstein Eriksen med 103 poeng, men er kun ett poeng foran Roger Eilertsen som pga poengsystemet tok inn på Torstein, selv om sistnevnte totalvant.

 

– Jeg gleder meg til å fortsette å være fokusert på personlig utvikling ut denne sesongen, for det er fortsatt veldig mye å jobbe med. Det er selvfølgelig en svært positiv overraskelse med så gode resultater allerede nå, avslutter Larsen.

Tidligere vinnere av Rally Sørland de siste har ikke vært mange navn og siden 2007 har kun Mads Østberg, Andreas Mikkelsen og Eyvind Brynildsen vunnet løpet. Det er med andre ord en sterk rekke Larsen skriver seg inn etter!

 

Neste planlagte løp for Larsen Motorsport er 5. NM-runde Aurskog-Høland Rally som kjøres 21. juni. Vel møtt på Bjørkelangen!

(Foto: Simen Næss Hagen)