Larsen sikret fjerdeplass


Det ble et nytt godt resultat for Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen da de kjørte inn til fjerdeplass i et beinhardt Rally Finnskog. Teamkamerat i RS Motorsport, Christian August Selmer, kjørte inn til en flott 7. plass, begge i Ford Fiesta R5.

 

Steinberg-duoen som åpnet sesongen med å være nest raskest i Sigdalsrally, hadde ett mål for helgen – å fortsette sin sterke utvikling og hente hjem viktige NM-poeng.

 

Før løpet meldte Frank Tore Larsen at Rally Finnskog er et av de vanskeligste løpene på årets terminliste. Nye og ukjente veier, i tillegg til at det alltid er et ekstremt sterkt startfelt på Kongsvinger, gjør det svært vanskelig å kjempe om seieren. Tidsdifferansen har aldri vært kortere fra Larsen og opp til vinneren på Rally Finnskog.

VIDEO – Høydepunkter fra Larsens kjøring på Rally Finnskog:
https://www.youtube.com/watch?v=EGv_yQMPN9Y

 

Lørdagen startet med en meget sterk tid på SS1 Bæreia, en etappe på drøyt 20 km. Larsen kom i mål på samme sekund som Østberg og Brynildsen, før SS2 ble fulgt opp med en ny solid etappetid. På den lange SS3 fant han dessverre ikke samme flyt og tapte åtte tiendeler per kilometer til vinner Østberg.

 

– Vi setter nesten like tider med Østberg, Brynildsen og Veiby på både SS1, SS2 og SS5, men vi fikk det ikke til å flyte like godt på den nye og lengste etappen. Selv om vi hang godt med, ble konsekvensen av dette litt for mange sekunder opp til pallen og når nivået er så høyt som det er nå, er det veldig vanskelig å ta igjen tapt tid. I tillegg ble favorittetappen SS4 kansellert, sa Frank Tore.

 

Når det kom til den siste etappen, den vriene SS3 på nytt, tok Larsen og Eriksen ingen store sjanser og sikret fjerdeplassen totalt, 40 sekunder bak vinneren, Mads Østberg. Han vant foran hjemmehåpet Ole Christian Veiby, fulgt av Eyvind Brynildsen.
I Norgesmesterskapet leder nå Brynildsen med 48 poeng, foran Larsen og Grøndal med henholdsvis 38 og 30 poeng. Neste stopp for Larsen Motorsport er Numedalsrally, lørdag 25. februar.

Foto: Morten K. Larsen.