Larsen toppet i Sigdalsrally

Frank Tore Larsen åpnet årets sesong som han avsluttet fjorårets – på topp. Med Lars-Håkon Lundgreen som «stand in» kartleser i sin VW Polo R5 ble det suveren seier i NM-åpningen Sigdalsrally på lørdag.

Det var velkjente rallynavn på pallen i årets NM-åpning på gode rallyveier og i 15-20 minusgrader i Sigdalsområdet. Frank Tore Larsen vant løpet et drøyt minutt foran Anders Grøndal og Veronica Engan i Skoda Fabia R5. 44 sekunder bak Grøndal fulgte ringreven Henning Solberg, med Ilka Minor i kartleserstolen i en Skoda Fabia RS Rally2.

Frank Tore Larsen holdt et høyt og jevnt tempo gjennom hele løpet, og vant sju av de åtte etappene. Henning Solberg ga både konkurrenter og andre som fulgte løpet et lite skremmeskudd da han noterte bestetid på andre etappe. Det var en kort 1.56 km like ved Vikersund hoppsenter, som for øvrig var en perfekt arena for base og serviceplass. På denne «sprintetappen» viste også Marius Bermingrud seg frem med nest beste tid i sin R5-debut.

Men med solid forsprang fra SS1, der Grøndal slet med snøføyke og dårlig sikt, og Henning Solbergs intercom ikke fungerte, så ledet Frank Tore Larsen fra start til mål.

-Det ble et veldig bra løp for oss. Ikke noen problemer med bilen eller kjøringen. Jeg kjørte for fullt og tempoet var ikke på noen måte preget av ny kartleser. Jeg skal ut å kjøre i Europa i år, og må holde et tempo på topp i alle løp, sa Frank Tore Larsen ved målgang.

Fjerdeplassen totalt tok Thomas Kvam og Stian Johnsen seg av i deres Citroën C3 R5. Femteplassen gikk til debutanten i klassen for de firehjulsdrevne bilene, Marius Bermingrud/Thea Turvoll Lien i Ford Fiesta R5.

Steve Røkland og Jørgen Eriksen ga klar beskjed om at de skal kjempe for en ny NM-tittel i klassen for tohjulsdrevne nyere biler. De endte på en 6.plass totalt i sin Peugeot 208 R2. Men det begynner å bli flere tøffe utfordrere i denne klassen. På lørdag var Sindre Backe/Mads Johansen 41 sekunder bak Røkland og kjørte inn til 9.plass totalt i løpet med sin Peugeot 208 R2.

Vinner av klassen for eldre firehjulsdrevne bilene, ble regjerende norgesmester Petter Sæves Waskaas. Sammen med kartleser Henrik Ø. Johannessen endte han på 7.plass totalt med sin Subaru. De hadde ett minutts margin til Ole Gunnar Skogli/Anders Nygård.

At Anders Kjær er en av våre aller beste rallyførere er det ikke tvil. At han også er kjent for å ha åde god redskap og ikke minst orden på bilene er det heller ikke tvil om. På lørdag gikk han rett til topps i nasjonal klasse 2WD med Kenneth Trysnes sin flotte Ford Escort. Anders har hatt bilen til «oppussing» foran sesongen, og til tross for noen småproblemer, ble det 10.plass totalt sammen med kartleser Gøril Undebakke. Det vil si at de viste alle klasse 10-førerne bakhjulene.

Andreplassen i NM-klassen gikk også til en klasse 11-fører, Lars Martin Stensbøl, som i sin Toyota Corolla-debut kjørte inn til 12.plass totalt sammen med broder Mads Ola.

Christian Sagli/Raymond Braathen ble best i klasse 10 med sin Volvo 242, og var 1.37 bak Anders Kjær.

Det var til slutt 88 startende i Sigdalsrally, og 65 som fullførte i.

Neste NM-runde er Rally Hadeland 3.februar.

Komplette resultater Sigdalsrally finner du her:  Race Consulting sin resultattjeneste