Larsen vant generalprøven

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen vant samtlige tre etapper i Hurumsprinten, og har dermed selvtilliten i orden før kommende NM-runde.

Lørdagens Hurumsprinten med sine tre fartsetapper var på mange måter en generalprøve for kommende helgs NM-runde, Sørlandsrally. Løpets etappe, den 5 km lange Rødbyvannet, ble kjørt tre ganger. Larsen var raskest i sin VW Polo alle tre ganger, men marginene var ikke store. Eyvind Brynildsen og Marius Aasen fulgte hakk i hæl.
Det var første gang gjennom Larsen og Eriksen hadde størst marin. Da var de 5.2 sekunder foran Eyvind Brynildsen som hadde Anders Fredriksson i kartleserstolen i sin Skoda. Kun 0.4 sekund bak Brynildsen fulgte Marius og Marlene Aasen i sin Skoda.
Andre gang var avstanden fra Larsen til Brynildsen kun 2.7 sekunder. Aasen var 4.6 sekunder bak.
Tredje og siste gang var avstanden krympet ytterligere, til 2.2 sekunder. Aasen var også nærmere, 3.6 bak Larsen.

Dermed vant Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen, 10.2 sekunder foran Brynildsen/Fredriksson. Aasen var 13.8 sekunder bak.
På en fjerdeplass fulgte Håkon Sveen Frøslid og Jørn Listerud i Ford Fiesta, 27.2 sekunder bak.
Best i klassen nasjonal 4WD ble NM-leder Martin Nygård i Subaru, som endte på 8. plass totalt.
Kun 0.1 sekund bak ham endte beste fører i nasjonal 2WD, Andreas Hvambsahl i Volvo 940.