Larsen vant Smådølssprinten

Frank Tore Larsen med Lars-Håkon Lundgreen i kartleserstolen i sin VW Polo R5 vant årets rallypåpning, Smådølssprinten, på lørdag.

Larsen, som er regjerende norgesmester, brukte Smådølssprinten som oppvarming til NM-åpningen, Sigdalsrally, førstkommende lørdag. Larsen vant samtlige tre etapper i løpet. Det er samme etappe på 6,5 km som kjøres tre ganger. Løpet har base på NMK Nore & Uvdals motorbane. Det var 54 deltagere i løpet.

Frank Toe Larsen vant foran R5-debutanten Ola Fredriksen i Ford Fiesta R5. Fredriksen var 34,3 sekunder bak Larsen på de til sammen 19.5 km med fartsetapper.
På en tredjeplass fulgte Roger Rustand i Ford Fiesta R5. Han var 6.2 sekunder bak Fredriksen. Stian Brøderud kjørte inn til 4. plass i sin Skoda Fabia R5, 3.4 sekunder bak Rustand.

Morten og Merete Storsveen overbeviste stort i R2-klassen med sin Renault Twingo. De kjørte inn til 5. plass totalt og hadde god margin til nærmeste konkurrent i klassen.
Petter Sæves Waskaas vant klassen for eldre firehjulsdrevne biler med sin Subaru og tok 6. plass totalt.
Andreas Hvambsahl ble best av førerne med tohjulsdreven nasjonal-bil. Han endte på 8. plass totalt med sin Volvo 940.