Leder fortsatt rally-NM etter brutt løp

M_AAsen_15_mai
I helgen stilte NM-lederen for tohjulsdrevene biler, Marius Aasen og kartleser Veronica Engan til start i Aurskog-Høland Rally. Etter den andre fartsprøven, måtte de bryte da bilen ikke lenger ville gå fremover. Nå gjenstår det to NM-løp til høsten før det hele blir avgjort, og duoen leder klassen med 11 poeng.

Aurskog-Høland Rally ble sparket i gang av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, som sendte deltakerne avgårde til Bjørkelangens raske fartsprøver. For første gang på mange år på Aurskog, var det et kraftig regnvær som gjorde at etappene ble svært glatte.

– Jeg kjente at noe var galt med bilen allerede på første prøve. Vi kom oss gjennom den første prøven, og jeg håpte at det skulle gå bra på de to neste også. Da hadde vi kommet oss til service og de kunne fått se på det der, forteller Marius Aasen.

Men Aasen og Engan kom ikke lenger enn den andre fartsprøven. Like etter mål, måtte de kaste inn håndkle da bilen ikke lenger gikk fremover.

– Trolig er det noe galt med girkassen vår, og det var ikke annet å gjøre enn å trille inn til siden. Det er veldig kjedelig når sånt kjent, men det er dessverre noe som kan skje. Det føles likevel godt å fortsatt lede klassen vår i NM.

Det er tre måneder igjen til neste NM-løp her hjemme i Norge. I mellomtiden skal duoen kjøre VM-rundene i Polen, Finland og Tyskland.