Ledet da han måtte bryte

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - Rally RACC-Rally de Espana
VM-debuten ble ikke slik Ole Christian Veiby hadde håpet på. Med motorhavari var løpet over allerede på den tredje fartsprøven. Men 18-åringen rakk likevel å vise frem sitt talent.

– Det var ikke slik jeg hadde tenkt at VM-debuten skulle bli, men sånn er motorsport. Jeg reiser likevel hjem fra Spania med mye lærdom, sier Ole Christian Veiby.

Selv om han fikk kjørt bare to etapper før det ble stopp på den tredje etappen, klarte han og kartleser Anders Jæger å markere seg. De var raskeste tohjulstrekker frem til de måtte bryte, og mellomtidene på SS3 viste også at de var raskeste bil i klassen.

– Det begynte å renne vann av motoren og den gikk varm. Til slutt var det stopp og motorhavari. I og med at vi ikke har lov til å bytte motor, måtte jeg dessverre følge løpet som tilskuer lørdag og søndag. Men jeg føler ikke at det var en bortkastet tur til Spania. Jeg hadde tre fine testdager før løpet, og lærte bilen enda bedre å kjenne. VM-løp er noe helt annet enn NM. Hver dag består av flere kilometer med fart enn de fleste NM-rundene. Det gjelder å være tålmodig og smart for å unngå punkteringer og spare dekkene, sier 18-åringen, som ikke følte seg spesielt nervøs før start.

– Det kriblet litt ekstra før publikumsetappen i Barcelona torsdag kveld, men bortsett fra det, så synes jeg at jeg klarte å holde meg rolig og konsentrert, sier han.

Nå retter unggutten blikket mot sesongens siste VM-runde i Wales i midten av november.

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra teamsjefen, som har sett på inboardkamera av kjøringen min. Det er godt å ta med seg før VM-avslutningen. Wales er et løp med fine veier og en spesiell atmosfære. Som regel er det veldig vått og regntungt, men jeg gleder meg til å kjøre der, sier Ole, som i VM kjører en Citröen DS3 R3T, driftet av det finske teamet Print Sport.