Ledet men måtte bryte

mollerbil_motorsport1.jpgMøller Bil Motorsport tok tidlig ledelsen i helgens 24-timersløp på tyske Nürburgring, men måtte bryte etter en rekke tekniske problemer.

Alt startet svært så bra for sjåførene Atle Gulbrandsen, Håkon Schjærin, Roger Sandberg og Peter Oberndorfer. Etter å ha starter i andre startposisjon var det norske Audi-teamet raskt oppe i ledelsen og dro i fra resten av bilene i 2,0 litersklassen. Men i ni-tiden lørdag kveld kom de første problemene.

-Først røk et stabstag, men det fikk vi byttet, men falt da ned til tredjeplass. Noe senere mistet vi også andregiret, men til tross for manglende andregir klarte vi faktisk å kjøre oss opp til andreplass igjen, forklarer teamsjef Øystein Holtet.

Men det tok ikke lang tid før nye problemer dukket opp. Først måtte en drivaksel byttes og noe senere begynte det å sive eksos inn i bilen.

-Jeg klarte ikke å se i noen svinger fordi det svei sånn i øynene. Da Roger tok over eter meg orket han bare å kjøre fem runder og måtte ha hjelp for å komme ut av bilen, sier Atle Gulbrandsen.

Det viste seg at det var et stort hull i ekspotta. Dette ble sveiset, men problemene dukket opp igjen litt senere på natta. Etter en grundig sjekk fant man ut at det også var et hull i bensintanken, og at bensin hadde rent ned på eksospotta slik at denne hadde smeltet.

-Heldigvis har ikke bilen tatt fyr, men vi valgte uansett å bryte løpet. Det hadde ikke vært forsvarlig å fortsette, sier Holtet.

Så klokken ni søndag morgen var årets 24-timersløp over for Møller Bil Motorsport. Dermed ble det ingen reprise av den sterke tredjeplassen fra i fjor eller seieren i et firetimersløp på den samme banen i april.

-Det er alltid bittert å måtte bryte, men slik er motorsport. Tekniske problemer dukker opp og vi skal nok være glade for at bilen ikke tok fyr. Hyggelig er det å se at både mekanikere og sjåfører nok en gang har gjort en veldig bra jobb. Nå ser vi frem mot debuten av vår nye Audi TT, som skjer senere i sommer, avslutter Øystein Holtet.

Mandag 2. juni klokken 19.30 kan man se 24-timersløpet på Nürburgring på NRK2.