Lettet over at sesongen er over

Andreas Mikkelsen tar en lettelsens sukk etter at en trøblete sesong nå er over. Rally Australia ble veldig betegnende for hans år i rallybilen.

 

29-åringen har gjennom hele sesongen vist at han og kartleser Anders Jæger holder et tempo helt i toppen, men episoder og uflaks utenfor hans herredømme har overskygget prestasjonene. Under det avsluttende løpet i Rally Australia måtte han bryte etter første dag etter at han mistet konsentrasjonen da han hadde møtt en traktor midt i løypa. Med restart lørdag fullførte likevel Andreas Mikkelsen det som var hans 100. VM-løp.

– Det ble ikke det resultatet vi hadde håpet på i det siste løpet for sesongen – og jeg begynner å bli lei av å si det. Igjen startet vi løpet bra og kjempet i toppen. Men så ble løpet ødelagt da vi dro av veien etter møtet med traktoren. Lørdag og søndag har vi bare vært opptatt av å ha det gøy, og vi viste at vi har tempo til å henge med. Søndag fikk vi streng beskjed om å ta bilen til mål og sikre andreplassen i fabrikkmesterskapet, og da tok vi det litt mer forsiktig, oppsummerer han.

Selv om avslutningen ikke ble som han hadde håpet på, ser Hyundai-føreren bak resultatet, og der finner han mye som er bra å ta med seg inn mot en ny sesong.

– Resultatet ble ikke bra, men likevel har det vært en positiv helg. Jeg er fornøyd med kjøringen og har levert bra på alle underlag. Men det blir deilig med en liten pause nå, tenke på noe annet og samle krefter inn mot en ny sesong. Det skal bli godt, sier han.

Den finske veteranen Jari-Matti Latvala vant årets siste VM-runde, mens Sebastien Ogier sikret seg sin sjette strake VM-tittel. Andreas endte på sjetteplass i VM-sammendraget.