Lien og Hermansen til topps

nmgt_1_11.jpgDen regjerende mesteren, Roger Hermansen, vant dagens runde i GT1 på Vålerbanen. Lørdag gikk Haavard Lien helt til topps, foran et sterkt startfelt av de grommeste racerbilene i landet.

Racing NM ble innledet på Vålerbanen inne på NAF Trafikksenter langs Glomma denne helgen, og den flotte utviklingen i norsk asfaltbaneracing bare fortsetter. Store startfelt, heftige biler og en rekke unge talenter fikk vist seg frem foran publikum på Vålerbanen, og i den gjeveste klassen GT var det veteranen Haavard Lien som startet sesongen best.

-Det var et perfekt løp for min del, hvor jeg ledet fra start til mål, forteller Lien som kjører en Chevrolet Corvette Trans Am.

I søndagens løp skulle det imidlertid ble vanskeligere for Lien.

-Rett før vi skulle ut på banen kom det en regnskur, og jeg valgte å starte på regndekk. Det viste seg å være feil for banen var i prinsippet tørr da vi begynte å kjøre.

Dermed var det Per Henrik Skjolden i en Opel Astra DTM som tok starten foran Lien, men etter noen runder kom Roger Hermansen og Pål Richard Eidsvold fort bakfra i sine Porsche’r med slicks-dekk.

-Vi har et obligatorisk depotstopp i søndagsløpet, og under dette depotstoppet valgte jeg å skifte til tørrværsdekk, men det tok for lang tid og jeg endte langt bak. Men jeg hadde i hvert fall den raskeste rundetiden, forteller Lien.

Dermed var det fjorårets Norgesmester, Roger Hermansen, som vant den andre finalen i GT1-klassen med sin Porsche 997 GT3.

En rekke klasser gjennomførte to løp på Vålerbanen i helgen, og arrangementet gikk smertefritt.

-Arrangementene i norsk racing blir bare bedre og bedre, og ting fungerte veldig bra denne helgen. Racingen var også bra, og førerne fikk en ekstra utfordring med skiftende værforhold i dag, sier Ulf Johannessen fra Racing NM AS.

I klassen GT2 var det Bjørnas Aas og Frode Alhaug som vant hvert sitt løp. I GT3 vant Per Christian Wiencke og Erik Dobloug hver sin finale, mens Knut Sjølie og Bjørn Kjetil Frøyland vant finalene i GT4.

I Seven Racing vant Oskar Andre Sandberg begge løpene, mens Henrik Furuseth klarte det samme i Formula Basic. Per Anders Johansen vant den første finalen i Shortcar, og der var det Bernt Harald Jensen som vant finale nummer to.

I Historisk Racing har vi en rekke klassevinnere, ettersom det er klasser både for motorvolum og årstall på bilene. Dag-Henning Nielsen, Jan-Gunnleik Kilen, Morten Chr Schønheyder, Atle Ramberg og Holm Jacob Matheston ble klassevinnere lørdag. Tom Herskedal, Olav Rygge og Rune Rødset var nye klassevinnere på søndag, mens Nielsen og Kilen også vant sin klasse på søndag.

I gjesteklassen Porsche Club Racing vant Roger Hermansen begge løpene.

Den neste runden i Racing NM går den 2. og 3. juli, og det knytter seg stor spenning til denne helgen, ettersom det blir de første billøpene som skal kjøres på nye Rudskogen!

Mer informasjon om hver klasse vil bli lagt ut på www.racingnm.no i løpet av noen dager.