Like bak pallen for Grøndal

A_Grondal_16_swe
Anders Grøndal, NAF A&B Motorsport og hans svenske kartleser Miriam Walfridsson mistet pallplassen på søndagen aller siste fartsetappe.

Etter 3 dager skilte det altså kun 2,1 sekund opp til den berømte pallen.

 

Duoen overbevist på VM løpets første dag og satt flere topptider. Blant annet to andre tider i teamets Fiesta Fiesta R5 bil. De har gjennom hele løpet ligget helt i toppen og ligget an til pallplass. Men natt til lørdag ble dessverre Anders syk og på lørdagens etapper tapte de mye tid.

De datt ned til 4.plass, men da en konkurrent dro av veien klarte de utrolig nok og holde 3.plassen i VM klassen WRC 2 også etter lørdagens etapper.

 

Men jagende bak seg hadde de en raske finnen Esapakki Lappi som er fabrikksfører for Skoda. Før dagens siste prøve kjempet Anders og Miriam det de kunne. De hadde brukt opp alle de nye dekkene tidligere i løpet og måtte satse det de hadde på et sett de hadde kjørt flere prøver på tidligere i løpet. Det holdt nesten for finnen klarte det med kun 2,1 sekunders marginal.

 

Dermed ble det 4.plass i WRC 2 klassen og de var kun fabrikksførere foran Anders og Miriam. De ble også beste norsk lag i WRC 2. Ingen selvfølge med sterke førere som Eyvind Brynildsen, Ole Kristian Veiby og Marius Aasen på plass.

 

Vinner av WRC 2 ble briten Elfyn Evans som også vant første VM runde Rally Monte Carlo. Han kjører for Ford M-Sport sitt fabrikklag i England