Lindefjell frykter ingen i EM-åpningen

lindefjell_500.jpgGuttorm Lindefjell fra NMK Kvinesdal frykter ingen av konkurrentene i divisjon 1 foran helgens innledning av Europamesterskap i rallycross i Lousada i Portugal.

Lindefjell er på plass med sin Ford Focus. Han er nå tilbake for fullt med ny hovedsponsor, og målsettingen for Risa Racing Team er EM-gull i divisjon 1 i løpet av tre år.

Årets startfelt i divisjon 1 er trolig tøffere enn noen gang tidligere, men Lindefjell føler seg godt forberedt og er optimist etter omfattende tesing.

– Alt ser veldig bra ut nå. Vi har foretatt en del justeringer etter testløpet i Holland for to uker siden, og i helga satser vi alt på en plass i toppen, sier Lindefjell, som mener det aldri har vært så mange potensielle vinnere noen gang som i år.

– Jeg frykter ingen av mine konkurrenter, men anser svenskene Michael Jernberg (Skoda) og Andreas Eriksson (Ford Fiesta) blant de hardeste konkurrentene sammen med nordmennene Ludvig Hunsbedt (Volvo) og Sverre Isachsen (Ford).

Regjerende Europamester Lars Larsson (S) har lagt opp, men vinnerbilen, en Skoda, kjøres i år av Michael Jernberg. På startstreken finner vi også som vanlig også Kenneth Hansen, svensken med hele 13 EM-gull i sin karriere.

– Kenneth er en fører du alltid må regne med, men har er ikke lenger så suveren som tidliger, sier Guttorm Lindefjell.

Harald Sachweh, Morten Bermingrud, Frode Holthe og Kjell Arne Smerud kjører også åpningsløpet i Lousada med norsk flagg på bilen.

Løpet starter med innledende omganger på lørdag og avsluttes med finaler søndag ettermiddag.

Det skal i alt kjøres 12 runder i årets EM, og etter søndagens finaler forflytter sirkuset seg til Cohiniac i Frankrike for nytt løp påfølgende helg.

Terminliste EM 2008

03.-05.mai, Eurocircuito de Lousada, Lousada (P)

10.-11.mai, Circuit de Kerlabo, Cohiniac (F)

31.mai – 01.juni, Nyirád Motorsport Centrum, Nyirád (H)

07.-08.juni, PS Racing Center, Greinbach (A)

28.-29.juni, Momarken Bilbane, Mysen (N)

05.-06.juli, Höljesbanen, Höljes (S)

09.-10.august, Duivelsbergcircuit, Maasmechelen (B)

16.-17.august, Eurocircuit Valkenswaard (NL)

06.-07.september, Autodrom Ceská Lipa, Sosnová (CZ)

12.-14.september, Tor Slomczyn (PL)

04.-05.oktober, Estering, Nuxtehude (D)

(Foto: Johnny Loix)