Lindefjell tar timeout

lindefjell-belgia-2010-2.jpgDet ble nye skuffelser for Guttorm Lindefjell under helgas EM-runde i Belgia. Nå tar han en timeout!

Med ny bil og nytt team hadde Skoda-føreren store forventninger før årets sesong, men nå viser det seg at kulturforskjeller og kommunikasjonsproblemer i teamet skaper mye frustrasjon og dermed manglende resultater. Lindefjell velger derfor å gjøre en grundig evaluering av situasjonen, og av den grunn kjører han ikke de kommende løpene i Tyskland og Polen.Blue Engineering er et satellitt-team under Skoda Motorsport i Tsjekkia, og Lindefjell hadde store forventninger til samarbeidet i årets sesong. Nå viser imidlertid erfaringene at det ikke skulle bli så enkelt. Normalt fungerer et team slik at føreren gjennomfører tester og vurderinger for deretter å «bestille» bilen med de innstillingene og oppsettet han finner hensiktsmessig og optimalt til enhver tid. Det er dette samarbeidet Lindefjell ikke finner tilfredsstillende med teamet, og da forsvinner grunnlaget for gode resultater.

-Min oppfatning av situasjonen er at dette samarbeidet ikke funger slik jeg ønsker. Om dette har bakgrunn i holdninger og kultur hos de tsjekkiske mekanikerne eller om det er knyttet opp mot kompetanse, har jeg ingen formening om. Det jeg derimot vet er at nok er nok. Jeg har også en toleransegrense. Dersom resultatene uteblir på grunn av førerfeil har jeg kun meg selv å takke, men gjentatt teknisk svikt skal ikke forekomme, spesielt ikke når dette har rot i elementære feil og til dels mangel på vedlikehold, sier Lindefjell, som nå er oppriktig fortvilet over situasjonen.

Han har nå bestemt seg for å ta en timeout for å vurdere hva han gjør videre. Greier han å finne tilstrekkelig ekspertise vil han vurdere å kjøre EM-avslutningen i Tsjekkia i midten av september. Dette forutsette imidlertid at han i rekordfart greier å stable på bena et dyktig mekanikerteam.

Det ble ingen finaleplass for Guttorm Lindefjell i Belgia. Francois Duval vant på hjemmebane foran britiske Liam Doran. Svenske Michael Jernberg ble nummer tre. Beste norske ble Frode Holte på fjerdeplass.