Lindefjell tilbake i Rallycross-EM

g_lindefjell.jpgÅ kjøre Rallycross på øverste nivå i Europa koster mye midler og det er beintøft å skaffe et budsjett til å hevde seg i topp sjiktet. For Guttorm Lindefjell har det ikke vært noe unntak. Etter flere sesonger på sparebluss er endelig økonomien på plass.

Fjorårets løpsbil ble i vinter solgt til Ungarn og dermed startet Guttorm med å gjenoppbygge sin reservebil. En Skoda Fabia som Lars Larsson ble Europamester med i 2006 og 2007. Planen var å ha bilen klar for start i EM runden i Frankrike sist helg men på grunn av forsinkelser med deler blir den ikke klar før den norske EM runden i slutten av juni. Men da leies den ut til Ole Kristian Nøttveit. Guttorm stiller til start i Sverige helgen etterpå.

– Målet for i år er å kjøre fire EM runder og kjempe om gode enkeltresultater og få igjen selvtilliten, etter to fullstendig mislykkede sesonger. Jeg har fått et veldig godt samarbeid med flere Rogalands firmaer og budsjettet gjør at jeg nå kan konsentrere meg mye mer om kjøringen, bil og team, sier Guttorm Lindefjell.

Første del av bil byggingen har foregått i Bergen med en av Nomaco Racing Team sine mekanikere Jan Tore Ulvatn. Skodaen er nå i sluttfasen hos Ingvar Gunnarsson Motorsport i Sverige. Ingvar Gunnarson regnes som den beste bilbyggeren og har også bygget bilene til Ludvig Hunsbedt, Frode Holte og Sverre Isachsen. Bilen skal det ikke stå på og med bra resultater kan det virkelig se lyst ut for Guttorm.

– Å ha et slikt utgangspunkt er utrolig viktig for EM satsingen. Det er ikke enkelt å hevde seg og konkurransen er blitt veldig tøff, men denne sesongen blir veldig spennende. Jeg har vært helt på randen av å gi opp. Men nå har jeg fått med meg sponsorer som tenker langsiktig og allerede nå kan de se ut som det blir full satsing i EM 2012. Det er jeg utrolig takknemlig for sier friskusen Guttorm Lindefjell.

Guttorm har alltid vært en egen profil i EM sirkuset. Kjent for sine mange stunts på banen og i depoet. At han er en savnet sjåfør i EM sirkuset er det ikke tvil om. Han er en av de store artistene og episodene på banen og utenfor blir stadig gjenfortalt i miljøet. De blir aldri utslitt. At han nå er tilbake er noe som gleder alle.

I tillegg til EM rundene skal Guttorm kjøre showløpet til Petter og Henning Solberg på Telenor Arena og nytt av året er samme showløp skal kjøres på Viking stadion. Her blir det et forrykende show og 15.000 tilskuere på tribunen.

Til EM satsingen har Guttorm fått med seg flere solide firmaer og de største sponsorene er rogalandsbaserte firmaer som samarbeider med entreprenør selskapet RISA. Årets hovedsponsor er Øster Hus Gruppen som har sitt virke i byggebransjen. Videre Brødrene Dal, Skjæveland Sementstøperi, Rennesøy Stein samt en rekke andre firmaer.