Lindland – endelig på hjemmebane

lindland_porsche_08_2_500.jpgDet er ikke bare kjendiser som prins Carl Philip, skiskytteren Ole Einar Bjørndalen og rallykometen Andreas Mikkelsen som skal i ilden under Porsche Carrera Cup på Våler i helgen. Èn nordmann satser seriøst på cupen.

– Det skal bli moro å kjøre på hjemmebane, og det pirrer jo litt ekstra i magen å kjøre i Norge, sier Roar Lindland. Dette er hans debutsesong i Carrera Cup, etter tidligere å ha konkurrert i JTCC. Hittil har han plukket 42 poeng med en tredjeplass som beste resultat. – Vi er så langt fornøyd med resultatene. Vi startet helt fra scratch i år, og det har vært en stor omstilling fra JTCC, forteller han.

– Dessuten har vi trengt tid for å få det samme erfaringsgrunnlaget for set-up data som de andre teamene satt med. Derfor har våre beste løp i år vært på baner hvor konkurrentene heller ikke tidligere har vært, som gateløpet i Gøteborg. Jeg trives godt på Vålerbanen, og når det gjelder resultater er det klart at en blir litt ekstra optimistisk på hjemmebane. Men det er hardt i toppen, og kan jeg ta meg inn blant topp ti, så er jeg fornøyd sier han.

Planen for Roar Lindland i Carrera Cup Scandinavia er langsiktig. Årets sesong er den første av tre. – Målsettingen er å ta ytterligere et steg opp resultatmessig neste år. Konkurransen er hard og ser ut til å bli enda hardere neste år. Men vi arbeider videre og jeg tror det kan bli riktig bra i 2009, sier Lindland.