Lindland fortsetter seiersrekken

Roar Lindland tok nok en seier i ProAm-klassen da Porsche Supercup gjestet Hungaroring i Ungarn denne helgen. Dermed har Lindland så langt vunnet alle løpene i mesterskapet.

Denne sesongen har virkelig alt gått veien for Roar Lindland i Porsche Supercup. Han har vunnet løpene i Spania, Monaco, Østerrike, Storbritannia, Tyskland og Ungarn. Eneste skår i gleden er at ingen fikk poeng etter løpet i Tyskland, fordi det ble rødflagget på grunn av en ulykke. Hadde ikke det skjedd hadde ledelsen til Lindland vært enda større i mesterskapet, men uansett leder han med 14 poeng på Philipp Sager.

-ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup er tøft. Konkurrentene er raske, og selv med seier så tar man bare to poeng mer enn andreplassen. Derfor bør man ikke gjøre feil hvis man skal vinne mesterskapet, forteller Roar Lindland.

Lindland går nå for å forsvare sin tittel fra i fjor, men erkerival Sager og teamet hans har planlagt noen ekstra testdager i høst for å slå tilbake.

-Jeg er inne i en god rytme nå, og håper den fortsetter i høstløpene. Det gjelder å kjøre klokt, og ikke ta for store sjanser. Jeg kjører taktisk for å forsøke å sikre gullet i ProAm.

Porsche Supercup går nå inn i en sommerpause, men er tilbake på Spa-banen i Belgia den 1. september. Etter dette venter løp på Monza i Italia før finalen i Mexico i oktober.

 Håper på topp 3 i Skandinavia
Det blir imidlertid ingen ferie på Lindland, som skal i aksjon allerede den 17. og 18. august i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Da skal årets niende og tiende runde i det skandinaviske mesterskapet kjøres på Karlskoga. Etter det følger Rudskogen Racing Festival i Norge og finaleløpene på Mantorp.

-Jeg var litt uheldig i de første løpene, og ligger derfor på en fjerdeplass totalt. Men målet er å gjøre som i fjor, og bli topp 3 sammenlagt.

Spesielt løpene på Rudskogen den 13. og 14. september blir viktige for Lindland.

-Ja, Porsche-festivalen på Rudskogen er på mange måter årets høydepunkt. Det er det største racingløpet i Norge, og med massevis av aktiviteter for hele familien, avslutter Roar Lindland.