Lindland kjører for mesterskapet

Roar Lindland kjemper om å vinne B-mesterskapet i Porsche Supercup foran denne helgens to finaleløp i Mexico City.

Roar Lindland fra Lyngdal har i år hatt en god sesong. I Porsche Carrera Cup France kom han på en tredjeplass sammenlagt i B-klassen, og denne helgen har han muligheten til å vinne B-klassen i den internasjonalt Porsche Mobil 1 Supercup. Lindland ligger på en tredjeplass, kun fire poeng bak Egidio Perfetti og Roland Berville som deler ledelsen.

– Målet er å vinne sammenlagt, så jeg går for seier i B-klassen. Uansett har dette vært en fantastisk sesong for meg, men jeg har ingen ting å tape på å gi alt i Mexico, sier Roar Lindland.

Det er stor interesse rundt de to finaleløpene på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City, alt er utsolgt og løpet er kjent for stor stemning og ett veldig entusiastisk publikum. Norske Dennis Olsen kjemper også om å vinne hele Porsche Supercup sammenlagt, og han ligger kun tre poeng bak sammenlagtleder Michael Ammermüller. Men det kan altså bli dobbelt-norsk, ettersom Roar Lindland har muligheten til å vinne B-klassen.

– Jeg har valgt å kjøre i B-klassen i år eller Pro Am som den også kalles, og det har vist seg å være riktig. A-førerne er helprofesjonelle førere som lever fullt ut av racingen, og som har litt andre forutsetninger enn B-førerne med proffere team og mer testing. I B-klassen har førerne gjerne en annen jobb i tillegg, er noe eldre, og har ikke muligheten til å stille like godt forberedt som A-førerne, forklarer Lindland.

Det er mange poeng å kjøre om i Mexico, og tidligere i år har Lindland slått både Berville og Perfetti, som for øvrig har norsk mor.

-Klarer jeg å vinne B-klassen sammenlagt vil det være det desidert største som har skjedd i min karriere.

Helgens to løp går som supportrace til Formel 1-løpet i på Autodromo Hermanoz Rodriguez i Mexico City. Lørdagens løp går klokken 22.05 norsk tid, og søndagens løp klokken 17.25 norsk tid. Begge løpene kan sees direkte på Viasport 3 og Viaplay. Søndagens løp går også direkte på Eurosport.