Lindland kjørte seg opp til andreplass

En snurring på første runde gjorde det vanskelig for Roar Lindland i søndagens Porsche Supercup-løp. Likevel kjørte han inn til andreplass i kategori B på Silverstone.

Roar Lindland hadde et veldig godt utgangspunkt foran søndagens løp i Porsche Supercup. Et strålende kvalifisering på lørdag gjorde at han startet som nummer åtte av 32 i søndagens løp – en startposisjon som er unik for en fører i kategori B.

Etter en god start ble det imidlertid trøbbel for Lindland allerede på den første runden.

– Jeg gjorde en feil med giringen på vei inn i en av svingene, og det endte dessverre med at jeg snurret, sier Lindland. 

Etter snurringen endte lyngdølen bakerst i feltet med en stor jobb foran seg dersom han skulle kapre viktige poeng i B-mesterskapet og beholde sammenlagtledelsen. Det klarte han imidlertid mesterlig.

– Jeg kjørte alt jeg klarte, og endte opp med å kjøre meg opp ti plasseringer. Den opphentingen er jeg fornøyd med – selv om jeg helst skulle sluppet det, sier Lindland.

Dermed ble han nummer to av førerne i kategori B og nummer 22 totalt.

– Det er selvfølgelig skuffende å gjøre feil, og det er ekstra vanskelig når vi hadde et så godt utgangspunkt. Teamet har gjort en veldig god jobb hele helgen og bilen fungerte veldig bra, så nå satser jeg på å ha like god fart i neste runde i Ungarn, sier han.

Selv om det ikke ble noen norsk nasjonalsang for Lindland, ble “Ja, vi elsker” spilt på Silverstone. Porsche Junior-fører Dennis Olsen stakk nemlig av med sin aller første seier i Porsche Supercup, og ble dermed den første nordmannen som har stått øverst på pallen i mesterskapet. 

– Det Dennis leverte i dag var veldig imponerende, og jeg kan ikke gjøre annet enn å gratulere. Det blir veldig spennende å følge med på hvordan han utvikler seg videre, og det er veldig morsomt at det er to nordmenn i toppen av både A- og B-kategorien i Supercup, avslutter Lindland.

Neste løp i Porsche Supercup går av stabelen på Hungaroring utenfor Budapest i Ungarn siste helgen i juli.