Lindland klar for Porsche Supercup i Barcelona

Porsche Cup 2015 Paul Ricard

Porsche Mobil 1 Supercup går for å være den raskeste og mest prestisjefylte merkescupen i internasjonal baneracing, og går som forløp til Formel 1 i Europa, samt finalen i Texas. Årets første løp går denne helgen på Circuit de Catalunya-Barcelona i Spania.

– Jeg gleder meg. Nå har jeg kjørt mye i det siste og har god fart i kroppen, men det blir likevel en overgang å kjøre Supercup. Jeg får andre konkurrenter og jeg kjører en annen bil og for et annet team enn det jeg gjør i den franske serien, forklarer 38-åringen fra Lyngdal.

Roar Lindland kjører i år både Porsche Carrera Cup France og Porsche Mobil 1 Supercup. I Frankrike kjører han for Sébastien Loeb Racing, mens det er MRS GT-Racing som er teamet hans i Supercupen. Og som teamkamerat har han Christian Engelhart, som er en av forhåndsfavorittene.

– Selv om jeg kjører samme type bil som i det franske mesterskapet så er det faktisk en overgang. Jeg har forskjellige ingeniører, og i baneracing er det de små detaljene som teller. En bitteliten feiljustering kan være forskjellen på en 10. plass eller en 20. plass.

Rundt 25 biler er ventet til det første løpet i Barcelona, og de 15 beste tar poeng. En poengplass er målet til Lindland.

– Ja, poeng er målet, men det er heller ikke lett i dette startfeltet. Vi får ikke mye trening før alvoret er i gang med kvalifisering, og vi har kun tre sett med nye dekk for helgen, hvorav et brukes på treningen. I kvalifiseringen kan man velge å gjøre to forsøk å nye dekk, men da har man ikke et nytt dekksett til løpet. Og selv om et sett med dekk bare har gått 3-4 runder så betyr det ganske mye. Det blir et taktisk spill som blir veldig spennende.

Roar Lindland har hatt en fantastisk start på sesongen i det franske mesterskapet, hvor han leder B-klassen sammenlagt etter de fire første løpene. Etter forrige helgs løp på Spa dro han rett til Rudskogen i Norge, hvor han kjørte en Porsche 911 GT3 RS sammen med Dennis Olsen på oppdrag fra Porsche Norge. Og nå er han altså på plass i Barcelona, hvor også de to første løpene i det franske mesterskapet gikk av stabelen tidligere i vår.

– Det er hektisk om dagen, men dette elsker jeg. Og den gode starten i det franske mesterskapet gir meg en god følelse for resten av helgen, men det er viktig å huske at nivået er høyere i Supercupen, og her er det heller ingen A- og B-klasse. Så jeg får bare kaste meg i det. Jeg gleder meg, avslutter Roar Lindland.

Søndagens løp går klokken 11.30, og sendes direkte både på Eurosport, Viasat Motor og Viaplay.