Lindland klar for Porsche Supercup i Belgia

Porsche Cup 2015 Le Mans

I helgen er det klart for den syvende runden i Porsche Supercup på Spa Francorchamps i Belgia.

Etter noen ukers løpspause er Roar Lindland i gang med sesongen igjen. Porsche Supercup kjøres sammen med Formel 1, og dermed er det legendariske Spa Francorchamps som står for tur denne helgen.

– Jeg gleder meg veldig nå. Vi var der og testet for et par uker siden, og selv om været var litt til og fra da, fikk vi ristet litt løs, sier Lindland.

Spa er en bane Roar har gode erfaringer med tidligere, og i mai kjørte han blant annet inn til en klasseseier da den franske Porsche Carrera Cup-en avviklet én av sine løp på banen. Denne gangen er konkurransen tøffere, men Lindland har et klart mål.

– Vi kjører som alltid for å ta poeng i mesterskapet. Spa er en krevende bane, men vi gir gass og hvis ting fungerer skal det absolutt være innen rekkevidde, sier han.

Rundene før sommerpausen bød på mange nye utfordringer for Lindland og teamet i form av baner som var helt nye for Lyngdølen. Med mer banetid under beltet tror Lindland det skal være lettere å finne formen på Spa.

– Det hjelper at vi har kjørt her mye tidligere, og vi har også et riktigere grunnoppsett nå. Samtidig er forholdene på Spa veldig varierte, og hvis man bommer litt kan det være avgjørende. Det er ørsmå marginer som skiller, og man må være flink til å justere seg til endringene gjennom helgen, sier han.

Løpshelgen starter med fritrening fredag ettermiddag, før kvalifiseringen går av stabelen klokken 12:55 lørdag. Løpet starter 11:45 søndag formiddag og sendes direkte på Viasat og Viaplay samt i reprise på Eurosport kommende onsdag.