Lindland på tredjeplass sammenlagt

– Jeg er godt fornøyd med sesongen totalt sett, og vi har vist at vi har tempoet inne til å kjempe i toppen, sier lyngdølen Roar Lindland.

I helgen gikk de to siste løpene i den franske Porsche Carrera Cup av stabelen på Paul Ricard-banen utenfor Marseille, og Roar Lindland var blant toppførerne i kategori B foran de to løpene. 

– Vi kjørte på en lang versjon av banen som jeg ikke har kjørt tidligere, så vi slet litt med å finne riktig oppsett på bilen. Dermed ble verken kvalifiseringen eller løpene helt optimale, forteller Lindland.

Han kjørte inn til en sjetteplass i kategori B i det første løpet på lørdag etter å ha hatt kontakt med en konkurrent tidlig i løpet, men revansjerte seg med en andreplass i søndagens løp. Det var likevel ikke nok til å trone øverst på pallen sammenlagt. Han endte som nummer tre – ett poeng bak Nicolas Misslin på andreplass og syv poeng bak Christophe Lapierre som vant sammenlagt.

– Selv om vi ikke vant mesterskapet er jeg veldig fornøyd med sesongen. Vi har hatt mange veldig gode løp, men så har det vært noen helger med en del uflaks og forhold vi simpelthen ikke rår over. Det er dette som har vært avgjørende for utfallet sammenlagt, men det er dessverre sånn denne sporten er noen ganger, sier han.

Kjemper om klasseseier i Porsche Supercup

Om snaue to uker er Lindland tilbake i bilen for å kjempe om en sammenlagtseier. Da går nemlig de to siste løpene i den internasjonale serien Porsche Mobil 1 Supercup i Mexico City. Lindland ligger på tredjeplass sammenlagt i kategori B før de to løpene – fire poeng bak Roland Berville og halvt norske Egidio Perfetti som begge har 136 poeng.

– I Mexico kjører vi definitivt for å vinne, og vi er i angrepsposisjon. Der er det bare å gi gass og satse på at vi klarer å slå begge to, sier han.

Autódromo Hermanos Rodríguez I Mexico City ble bygget om da den kom tilbake på Formel 1-kalenderen I 2015-sesongen, og I år er første gang den er med på Porsche Supercup-kalenderen. Banen går blant annet gjennom en tidligere baseballstadion med tilhørende tribuner – en løsning som gir veldig god stemning på banen.

– Det er klart at det er tøft å avslutte på en ny bane, men det er ikke en bane hvor noen har mye erfaring. Dermed blir det ganske likt for alle, og stemningen på banen er helt fantastisk. Det blir garantert en bra avslutning på sesongen, avslutter Lindland.