Lindland skal kjøre for Sébastien Loeb

TTA 2012 deltävling 6 Anderstorp
Den norske racerføreren Roar Lindland skal i år kjøre Porsche for teamet til motorsportslegenden Sébastien Loeb.

 

Roar Lindland (36) fra Lyngdal har de siste årene gjort seg bemerket på racerbaner over hele Europa, og i fjor gjennomførte han sin første fulle sesong i Porsche Supercup, som kjører som forløp til alle Formel 1-løp i Europa. I år blir det noen forandringer på både løp og team.

 

– Jeg fikk et tilbud om å kjøre for det franske teamet Sébastien Loeb Racing, som er et relativt nytt racingteam. Teamet eies av Loeb, som er ni ganger verdensmester i rally, og en av de mest anerkjente bilsportsutøverne gjennom tidene. Derfor var det ikke vanskelig å takke ja til dette tilbudet, forteller Roar Lindland.

 

Ettersom teamet er såpass nytt, og ikke har deltatt i Porsche Supercup tidligere, skal ikke Lindland delta i alle løpene i Supercupen denne sesongen.

 

– Teamets ambisjon er å kjøre full sesong i Porsche Supercup i 2015, og ønsket min hjelp ettersom jeg har erfaring fra mesterskapet. Derfor skal vi i år kjøre utvalgte løp i Supercup i år, i tillegg til at jeg skal kjøre full sesong i den franske Porsche Cupen.

 

Dermed blir det mange turer til ukjente baner i Frankrike for 36-åringen denne sesongen, men banene i Supercupen kjenner han fra i fjor.

 

– Det er ikke bestemt hvilke løp vi skal kjøre i Supercupen ennå, men noen blir det i tillegg til alle løpene i den franske serien. Jeg har skrevet en toårskontrakt med teamet og er veldig glad for å kunne være en del av Sébastien Loeb Racing.

 

I tillegg til Porsche-satsingen, skal det franske teamet også delta i GT-racing med Audi R8 og i 24-timersløpet på Le Mans i LMP2-klassen.

Også Sébastien Loeb selv har meldt overgang fra rally til racing, og skal i år kjøre World Touring Car Championship for Citroën.

 

– Vi er veldig glade for å ha sikret oss Roar Lindland som sjåfør.

Han er den første føreren med internasjonal erfaring som skal kjøre Porsche for oss, og hans erfaring vil være en fordel for oss. Dette er begynnelsen på et to års samarbeid med Roar, og fremtiden ser spennende ut. Vi har de samme målene og jeg er stolt over å ha Roar på vårt lag, sier Sébastien Loeb.

 

Teamet har også knyttet til seg de rutinerte førerne René Rast og Anthony Beltoise som testførere.

Etter noen år med gokart og motocross begynte Lindland nederst på bilsportsstigen med bilcross på midten av 90-tallet. Etter noen år avanserte han til rallycross, før det ble asfaltracing i 2001. I 2004 og 2005 vant han Norgescupen i racing, og bestemte seg da for å prøve lykken i Sverige. Mange år i svensk racing, blant annet flere som teamkamerat med Prins Carl Philip, ble i 2012 belønnet med gull i Porsche GT Cup. I fjor kjørte han Porsche Supercup og noen løp i STCC.

 

– Jeg er opptatt av å tenke langsiktig i alt jeg gjør, og jeg har stor tro på mitt nye samarbeid med Sébastien Loeb. Jeg tror dette kan bli riktig spennende i fremtiden, avslutter Roar Lindland.

Det første løpet går på Le Mans den 26. og 27. april.