Lindland startet sesongen med seier

Roar Lindland startet årets sesong med seier på Spa-Francorchamps i Belgia denne helgen. I det andre løpet endte han på femteplass.

Roar Lindland skal i år kjøre både Porsche Carrera Cup France og Porsche Mobil 1 Supercup. I det franske mesterskapet deltar han i B-klassen, og årets to første løp gikk på Spa som supportrace til World Endurance Championship i helgen.

– Det første løpet gikk fantastisk med pole position og seier i B-klassen. Jeg ble også nummer fem totalt i det franske mesterskapet, så det var en god start på sesongen, sier Lindland, som har som mål å vinne B-klassen i det franske mesterskapet denne sesongen.

I det andre løpet gikk det imidlertid ikke like bra på grunn av en uheldig kvalifisering. Lindland forklarer:

– I kvalifiseringen forsøker vi å sette en rundetid så sent som mulig fordi banen blir raskere for hvert minutt som går. Da jeg gikk ut mot slutten for å sette min beste tid så var jeg uheldig fordi en konkurrent krasjet og da ble kvalifiseringen stoppet. Dermed måtte jeg starte helt nede på 35. plass.

Den franske Porsche Cup’en kjørte sammen med GT3 Challenge Benelux denne helgen, så det var enormt startfelt som deltok på den legendariske Formel 1-banen. Fra 35. startposisjon kjørte Roar til en 20. plass totalt, noe som holdt til en 11. plass i det franske mesterskapet og en femteplass blant B-førerne.

– Løpet var greit og jeg hadde mange forbikjøringer, men en femteplass er ikke godt nok. Skal jeg klare å vinne mesterskapet bør jeg ikke ha for mange slike plasseringer. Heldigvis kan vi stryke et løp, så det er mulig jeg må stryke dette, forklarer 39-åringen fra Lyngdal.

Porsche Supercup til helgen

Nå skifter imidlertid Roar Lindland til årets første løp i Porsche Supercup, som går som supportrace til Formel 1 i Barcelona allerede kommende helg.

– Bilene i Porsche Supercup er litt raskere enn den jeg kjører i det franske mesterskapet, men jeg tror overgangen skal gå greit. Jeg kjører også for et annet team i Supercupen og har en annen ingeniør, men jeg har testet med dem og ting virker bra. En topp-10-plassering til helgen er målet, forteller Lindland.

I Barcelona starter Roar med trening fredag før det er klart for kvalifisering lørdag klokken 12.30. Det første løpet går lørdag klokken 18.25, mens løp to går søndag 11.45 – rett før Formel 1-førerne inntar banen.

I Porsche Supercup kjører Roar Lindland for det tyske teamet MRS, mens han kjører for franske Sébastien Loeb Racing i det franske mesterskapet.