Lindland vil ta tilbake sammenlagtledelsen

R_Lindland_16_07
En revansjesugen Roar Lindland tar i helgen turen til Italia for å gjenerobre sammenlagtledelsen i den franske Porsche Carrera Cup-en.

Roar Lindland hadde lenge en god ledelse i den franske Porsche Carrera Cup-ens kategori B. Foran sommerferien ledet lyngdølen med 15 poeng på franskmannen Christophe Lapierre. De to siste løpene har det imidlertid ikke gått Lindlands vei, og nå ligger han to poeng bak franskmannen. I helgen kjøres det to løp på Imola-banen i Italia, og Lindland har et klart mål foran disse.

– Målet er definitivt å reise hjem igjen herfra med en sammenlagtledelse, sier Lindland. Porsche-føreren påpeker imidlertid samtidig at det er viktig å holde tunga rett i munnen når det nå nærmer seg slutten av mesterskapet.

– Jeg er veldig revansjesugen, men nå må man balansere på en knivsegg hele veien når det gjelder risikoen. Man kan bli for ivrig, og da går det ofte galt, sier han.

Imola-banen er ikke helt ny for Roar, men han har kun kjørt ett løp der tidligere. Det var for to år siden, men lyngdølen husker banen som heftig og har tro på gode resultater.

– Det blir utvilsomt gøy å komme tilbake igjen til Imola. Selv om jeg har vært der én gang tidligere blir nok utfordringen å jobbe frem en følelse med både bilen og flyten på banen på treningen, sier han.

Lindland og de andre førerne i Porsche-mesterskapet begynner helgen med trening og kvalifisering lørdag før de to 30 minutter lange løpene går av stabelen søndag.

– Jeg er veldig motivert foran denne helgen. Det er ikke til å legge skjul på at denne helgen er enda litt viktigere enn de vi har kjørt tidligere i sesongen. Når det nærmer seg slutten av sesongen samtidig som det er så jevnt blir man ekstra tent, avslutter Lindland.