Lindland tok to pallplasser

R_Lindland_16_MON
Etter å ha kjørt ut i kvalifiseringen startet Roar Lindland langt bak i søndagens to løp på Zandvoort, men Lyngdølen kjørte kjørte seg opp til tredjeplass i begge løpene. 

Det startet veldig bra for Roar Lindland under helgens løp i den franske Porsche Carrera Cup-en, og på treningene satte han veldig gode tider på nederlandske Zandvoort – en bane han aldri har kjørt på tidligere. Da det var tid for kvalifisering gikk det imidlertid ikke like bra.

– Jeg var veldig gira på å ta pole position, men det var en bil jeg ikke kom meg forbi da jeg var ute på min første flyvende runde. På runden etter ble jeg rett og slett for ivrig og gjør en feil i innbremsingen etter langsiden med det resultatet at jeg havner i grusen, sier han.

Turen ut i sandfella ødela kjølingen på bilen, og Lindland måtte dermed se på resten av kvalifiseringen fra sidelinjen.

– Det var sinnssykt kjipt. Resultatet ble at jeg startet som nummer 16 i det første løpet, men siden jeg kun hadde én rundetid måtte jeg starte helt bakerst som nummer 25 i det andre løpet, sier han. 

Den vanskelige startet stoppet imidlertid ikke Lindland. Han jaget som besatt i begge løpene, og kjørte seg opp til tredjeplass i kategori B i begge løpene. Totalt sett havnet han på en niende og tiendeplass i de to løpene som begge gikk søndag.

– Jeg klarte utrolig nok å komme meg på pallen, og jeg vant nok forbikjøringsmesterskapet denne helgen, smiler Lindland som er veldig fornøyd med løpene – utgangspunktet tatt i betraktning. 

Lyngdølen har fortsatt en klar sammenlagtledelse i kategori B-mesterskapet, men falt noen plasser i sammenlagtmesterskapet hvor han før helgens runde lå på femteplass.

– Vi leder fortsatt sammenlagt, og det er en deilig følelse å ta med seg inn i ferien. Denne helgen var vi uheldige, men neste gang er det kanskje noen andre som får den uflaksen. Sånn er denne sporten, sier Lindland. 

Den franske Porsche Carrera Cup-en tar nå sommerferie, og neste runde kjøres ikke før 9.-11. september. Da er det Circuit Bugatti i Le Mans som er arena for løpene. Før den tid skal imidlertid Roar kjøre flere løp i den internasjonale Porsche Supercup-serien som går sammen med Formel 1. Det betyr at han er tilbake i bilen allerede kommende helg for løpet som går av stabelen på Red Bull Ring i Østerrike.