Lindland tredjemann sammenlagt

#11 LINDLAND Roar, team Sebastien Loeb Racing pendant la Porsche Carrera Cup France & GT3 Cup Challenge Benelux au Castellet, France, du 28 au 30 octobre 2016.  Photo : Alexis Goure

De to siste løpene i den franske Porsche Carrera Cup-en gikk av stabelen på Paul Ricard-banen i helgen. Lindland kjørte inn til to tredjeplasser og ble med det nummer tre i mesterskapet.

Etter å ha blitt torpedert av banen slik at han mistet begge løpene under den forrige løpshelgen på Imola, var det kun en teoretisk mulighet for at Roar Lindland kunne ta sammenlagtseieren tilbake under finalehelgen på Paul Ricard. Lyngdølen gjorde alt han kunne og leverte gode resultater gjennom helgen. Likevel ble det en tredjeplass til slutt – kun 9 poeng fra seieren

– Jeg gjorde jobben ved å plassere meg foran Lapierre i begge løpene, men det var dessverre kjørt likevel, sier Roar etter søndagens løp. Han kjørte inn til tredjeplass i kategori B i begge helgens løp.

Til tross for at han ikke nådde det største målet om sammenlagtseier i kategori B, er Lindland fornøyd med sesongen som helhet. 

– På de aller fleste måter har dette vært en helt fantastisk sesong. Hjelpen jeg har fått fra både sponsorer og andre støttespillere har vært overveldende, og det har gjort det mulig å kjøre to fulle serier denne sesongen, sier Lindland som forrige helg kjørte den avsluttende runden i Porsche Supercup i Austin, Texas. I det mesterskapet ble han nummer 14 totalt. 

– Når det gjelder det franske mesterskapet, så var det vi som skulle vinne kategori B. Vi har vist gjennom sesongen at vi har kapasiteten. Vi vet imidlertid at ting snur fort i denne sporten, men det føles veldig urettferdig – spesielt når det er på grunn av ting man ikke er skyld i selv, sier Roar.

Lindland er klar på at opplevelsen av sesongen i all hovedsak har vært positiv, og oppturene har vært flere enn nedturene – både i Porsche Supercup og i det franske mesterskapet. 

– Jeg har lært mye og utviklet meg enormt denne sesongen. Det faktum at vi har klart å få til dette også ved hjelp av lokale og nasjonale sponsorer gjør det ekstra gøy å konkurrere internasjonalt. Det er også noe som har gjort at vi har blitt lagt merke til, sier han. 

Selv om sesongen er over blir det ikke tid til å ligge på latsiden. Høsten vil gå med på å jobbe frem en satsing for neste sesong.

– Vi har lagt et veldig godt grunnlagt som vi kan jobbe videre med nå. Det blir utvilsomt en spennende høst hvor vi prøver å jobbe frem et solid opplegg vi kan bygge videre på for neste år, avslutter han.