Lindland uheldig i Barcelona

#11 Roar LINDLAND during the 2016 Porsche Carrera Cup France of Barcelona, Spain, from April 21 to 24 2016 - Photo Alexis Goure

Roar Lindland var uheldig under årets første løp i Porsche Supercup i Barcelona. Han så ikke et gulflagg, gjorde en forbikjøring og fikk straff.

 

Helgen startet bra for Lyngdølen, som i år både kjører Porsche Supercup og den franske Porsche Carrera Cup. I et tøft startfelt kjørte 38-åringen inn til en trettende tid i kvalifiseringen.

 

– Jeg var veldig fornøyd med det. Det var en overgang å gå fra den bilen jeg kjører i det franske mesterskapet, og til denne, men det gikk greit. Vi slet litt med understyring først, men fikk det til å stemme greit i kvalifiseringen.

 

Roar Lindland hadde en god start i løpet, og var på vei mot en topp 10-plassering, da uhellet var ute. En bil snurret, gulflagget kom ut og Roar passerte en av sine konkurrenter.

 

– Jeg må innrømme at jeg ikke så noen ting. Det var totalt kaos, og jeg vet jo at det er forbudt å kjøre forbi under gulflagg. Men jeg så det ikke og kjørte forbi.

 

Dermed fikk Lindland en såkalt drive-through-straff, måtte innom pit-lane, og endte til slutt på en 19. plass.

 

– Det er selvsagt skuffende, men tempomessig er jeg fornøyd. Nå gleder jeg meg til det neste løpet i Monaco om to uker. Det er årets høydepunkt.

Matteo Cairoli vant løpet i Barcelona foran Sven Müller og Matthieu Jaminet.