Litt trøblete start på sesongen

H_Frydenhaug_16_04
Denne helgen ble årets første løp for sesongen i DTC/NTCC kjørt på Jyllandsringen i Danmark. Dette er andre sesongen for Heidi Frydenhaug i denne klassen, og hun og teamet har brukt vintersesongen på å forberede både bilen og den fysisk og mental formen for å være best mulig «rusta» for årets sesong.

Klassen er i år veldig stor med hele 26 førere, og nivået er enda høyere enn i fjor, så det blir hardt om topp plasseringene.

Løpet staretet med to treningspass på lørdagen. Første treningspasset var på opphold og tørt føre, men fortsatt kaldt i asfalten så lite grep på hjulene. Heidi fikk en liten sladd på bilen og havnet litt ut i sandfellen og ble her stående. Det var bare noen få karosseriskader som kunne tapes før neste treningspass, men slik ble det ikke. For bergningsbilen som kom for å hente mustangen og bringe den inn i depo var ikke stor nok til å frakte slike biler, så den dro i stykker både front, splitter og forhjul. Dette var svært ergerlig da vi måtte betale for skadene selv og ikke minst reparere de. Dette tok desverre for lang tid så vi rakk verken treningspass to eller kvalifiseringen senere på dagen. Heidi måtte dermed starte bakerst i første finale på søndagen.

I første finale var det stor spenning rett før start da været skiftet mellom sol og blå himmel til regn og snø med tanke på hvilket dekkvalg man skulle gjøre. Teamet endte opp med å kjøre ut på regndekk, dette viste seg litt senere ut i løpet å være feil valg og Heidi måtte bare konsentrere seg om å komme til mål og få med seg viktige poeng i mesterskapene.

I finale to var det regn og vått føre. Heidi fikk en god start og var med å kjempet seg oppover i feltet, men det gikk ikke lang tid før safetycar kom ut på banen etter at noen andre hadde kræsjet og måtte fraktes ut av banen. Når det ble grønt flagg igjen og starten gikk på nytt fungerte bilen utmerket og Heidi merket raskt at hun var raskere enn de foran å prøvde å kjøre forbi, men rakk ikke før det på nytt ble safetycar. Men etter at den forsvant og starten gikk igjen hadde føret forandret seg igjen og bilen var ikke like god å kjøre lenger. Og det ble litt på nytt å bare komme inn i mål å få med seg poeng.

I finale tre var det tørket såpass opp at alle kjørte ut på slicks, og Heidi skulle starte på en 20 plass. Hun fikk en knallstart og passerte flere biler før første sving. Desverre ble det en stor kræsj og løpet ble stoppet og startet på nytt når banen var ryddet. Men Heidi fikk igjen en god start og kunne denne gangen være med å kjempe og avansere oppover i feltet. Hun endte til slutt på en fin 12 plass og 4 plass i det norske mesterskapet.

Alt i alt har det vært en litt trøblete start på sesongen med mye skruing på både bil og fører som ikke helt fant rytmen på banen. Men vi håper å kunne få testet og trent mer før neste løp slik at vi kan være med å kjempe enda litt høyere i feltet.