Loeb skremmer ikke Sverre

s_isachsen_xgames.jpg
Til helgen skal de siste tre års Europamester i rallycross, Sverre Isachsen, møte de siste åtte års verdensmester i rally, Sébastien Loeb, i gigantiske X Games.- Loeb skremmer meg ikke. Han kommer riktignok til start i en bra bil, men dette blir hans første rallycrossløp. Uansett er det veldig positivt for sporten at han stiller til start, sier Sverre Isachsen.

Nyheten om at den franske verdensmesteren i rally skal kjøre rallycross i X Games har slått ned som en bombe i det internasjonale bilsportsmiljøet, og er et av mange tegn på hvor stort rallycross er i ferd med å vokse seg i USA. Loeb er imidlertid langt fra den eneste superstjernen på startlisten i Los Angeles til helgen. I tillegg til Sverre Isachsen skal Loeb blant annet møte sin tidligere konkurrent Marcus Gönholm, ekstremsportlegenden Travis Pastrana, Youtube-kongen Ken Block og Tanner Foust, som kommer rett til Los Angeles fra seier i den norske EM-runden på Lånke sist søndag.

Løpet i X Games er det tredje i årets Global Rallycross Championship, og årets høydepunkt for Isachsen og hans teamkamerater i Subaru PUMA Rallycross Team.

– X Games er det største løpet i sesongen, og også det løpet hvor jeg har best forutsetninger for å lykkes. Banen er bygd opp i gatene rundt Staples Center, og endelig er det litt grus igjen. Det har ikke vært gruspartier i det første løpene i Charlotte og Texas, forklarer 41-åringen fra Hokksund.

Som ventet før sesongstart har ikke Subaru-føreren kjempet helt i toppen i årets to første løp, men på Texas Motor Speedway sist ledet Isachsen et av heatene og kom også til A-finalen.

– Vi har hatt to testdager utenfor Los Angeles nå, og utviklet bilen ytterliggere. Jeg håper derfor å kunne kjempe om en pallplassering og ta medalje i X Games.

Bilene som brukes i rallycross har rundt 600 hestekrefter, og er langt raskere enn bilene som brukes i Rally-VM. Det blir derfor en ny opplevelse for Sébastien Loeb, som også må vende seg til et stort hopp med et gap på mer enn 10 meter. At rallyførere kan vende seg fort til rallycross er imidlertid Marcus Grönholm et godt bevis på, for det er Ford-føreren som leder GRC sammenlagt etter årets to første løp. Men det blir tøff konkurranse til helgen. Ikke bare er Sverre Isachsen og Tanner Foust revansjesugne, men også førere som Liam Doran i Citroën og Rhys Millen i Hyundai ønsker å få en X Games medalje.

X Games kalles for ekstremsportens OL, og følges av millioner av TV-seere over hele verden. Rallycross er en av hovedattraksjonene sammen med motocross, BMX og skateboard. Det blir med andre ord langt mer fartsfylt og ekstremt i Los Angeles enn i Ekstremsportveko som foregår på samme tid i norske Voss. ESPN sender direkte fra X Games hele helgen, og finalene i rallycross begynner klokken tre lokal tid søndag. Man kan også følge konkurransene på www.expn.com