Loeb vant Rally Norway

loeb_elena_seier_460.jpgSebastien Loeb sikret seg sin 49. VM-seier i karrieren og den første i Norge, da han vant et fantastisk Rally Norway.

Takket være over 4 000 frivillige og trofaste funksjonærer som holdt ut i kuldegradene, ble det et perfekt gjennomført VM-løp i Hedmark.

Vinneren, Sebastien Loeb, betegnet det som hele VM-seriens flotteste fartsetapper. Mikko Hirvonen, vinneren i 2007 som nå endte på 2. plass, mente at årets utgave av VM-løpet var det beste vinterløpet han noensinne har kjørt. Det haglet med positive tilbakemeldinger fra førerne.

Det ble også et jevnt og spennende oppgjør om seieren i løpet. Det var ikke mer enn 9,8 sekunder som til slutt skilte Loeb og Hirvonen. Da hadde de kjørt 360 km med fartsetapper på glatte veier og tilbakelagt et utall svinger der man kunne både tapt og tjent mange sekunder.

Jari-Matti Latvala kjørte inn til 3. plass, mens Henning Solberg og Cato Menkerud ble beste norske par med en 4. plass. De hadde helt klart ambisjoner om å kjempe om en seier, men trøbbel, spesielt på fredag, gjorde at de ikke fikk mulighet til det.

-Jeg må være fornøyd. Det er de tre beste førerne i verden som er foran oss. Jeg er beste Solberg, så det er da noe, mente Henning.

-Det har vært en stor opplevelse. Nydelige veier, og i det hele tatt en flott rallyhelg, og med 4. plassen her så ligger vi også på 4. plass sammenlagt i VM.

Lillebror Petter Solberg åpnet med bestetid på første etappe på Bjerkebanen på torsdag, men klarte ikke å følge opp i sin Citroën-debut. Sammen med kartleser Phil Mills endte han på 6. plass.

-Jeg er uansett fornøyd. Jeg er svært takknemlig overfor alle som har bidratt slik at vi har fått dette opplegget i havn, og vi kom til mål. Det var ikke mye clutch igjen på slutten, men bilen gikk veldig bra i dag, sa en meget godt fornøyd Petter Solberg.

Mads Østberg og Ole Kristian Unnerud endte på 9. plass, etter at å ha slitt med dårlig varmeapparat og en trasig servostyring og andre småproblemer under det meste av løpet.

Beste norske gruppe N-fører ble Eyvind Brynildsen med 2. plass bak Patrik Sandell. Brynildsen og hans kartleser Denis Giraudet endte også på 14. plass totalt med sin Mitsubishi Lancer. De tok inn mer enn halvannet minutt på Sandell siste dag. De var to minutter foran etter lørdagens kjøring, men bare 22 sekunder bak i mål. Sandell fikk altså full klaff i sin debut med ny Skoda Fabia S2000.