Lovende Z4-debut av Tronrud og Buchardt

bmw_z4_gt3-2.jpgAnders Buchardt og Nils Tronrud kjørte i helgen sitt første løp med en BMW Z4 GT3 i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring. Debuten var lovende, men endte til slutt i autovernet.

Nils Tronrud og Anders Buchardt har kjørt det tyske VLN-mesterskapet, som arrangerer alle sine løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife, siden 2006. De har vunnet en rekke løp med både BMW 120 og BMW 320 i diesel-klassen, og nå har de gått til anskaffelse av en helt ny BMW Z4 GT3, som er blant de aller raskeste bilene i mesterskapet.

-Vår bil er ikke klar før i september, men vi fikk låne en av bilene til BMW Motorsport i lørdagens sekstimersløp. Det er eksakt den samme bilen som vi har kjøpt, og du verden for en opplevelse det var å kjøre en slik bil, forteller Nils Tronrud.

En BMW Z4 GT3 har en V8-motor som yter nesten 500 hestekrefter, og topphastigheten på de raskeste langsidene er på nesten 300 km/t.

-Vi kjørte som alltid for det tyske teamet Schubert Motorsport, som også skal drifte vår bil, og denne gangen hadde vi med amerikanske John Mayes som tredjefører. Vi var alle spente på hvordan det ville være å kjøre en så rask bil for første gang, men det gikk over all forventning og vi kvalifiserte oss til 20. startposisjon av de 186 bilene.

De tre førerne kjørte svært jevne tider, og kvalifiseringstiden var på 08.41 på den 24,4 kilomter lange banen – ikke mange sekundene bak fabrikksfører Claudia Hürtgen som også kjørte en BMW Z4 GT3 i dette løpet.

Løpet startet bra for Tronrud, Buchardt og Mayes, men det var fysisk slitsomt for førerne.

-For det første er dette en ganske fysisk krevende bil å kjøre, og hastigheter og g-krefter er jo langt høyere enn hva vi er vant til. For det andre hadde vi litt problemer med kjølingen, så det ble fryktelig varmt inne i bilen. Jeg har aldri vært så sliten etter å ha kjørt racerbil før, sier Anders Buchardt.

Til tross for varmen lå BMW-førerne på en sterk niendeplass totalt da det gjenstod to runder. Men da mistet Nils Tronrud kontrollen over bilen i en sving og kjørte rett i autovernet i 150 km/t.

-Bilen var nok litt for stiv i helgen, så den var ganske vanskelig å kjøre. Teamet undersøker også om det var olje i svingen, for det virket som det var noe galt da jeg snurret. Jeg fikk plutselig en sladd som jeg ikke klarte å rette opp og gikk rett i autovernet. Det var en stygg smell, men heldigvis gikk det fint med meg. Det var jo synd vi måtte bryte, men det mest positive er de gode rundetidene vi satte første gang i en slik bil, forteller Tronrud.

Anders Buchardt og Nils Tronrud skal kjøre tre VLN-løp i september og oktober også, og da blir det med deres egen BMW Z4 GT3!