Ludvig Hunsbedt satser videre

hunsbedtdesign2010.jpgEtter en turbulent avslutning på fjorårssesongen, er Ludvig Hunsbedt klar for ny EM-sesong i rallycross, nå med en Ford Focus.

I år skal ringreven i internasjonal Rallycross-sammenheng kjempe om topplasseringer i teamet Nomaco Racing i sin Ford Focus. Denne bilen er tidligere kjørt av Ole Kristian Nøttveit, som tar steget ned i Divisjon 2 i Per Nicklas Lööv sin gamle Citroen Xsara.

Tilbake i Ford
– Vi har gjort en del endringer på bilen. Vi har blant annet bygd et nytt understell og fått bedre traction i den. Første testen blir i begynnelsen av april, og det er noe jeg virkelig ser fram til, sier Ludvig Hunsbedt. Dette er første gang siden 2003 at Hunsbedt skal kjøre Ford. Han ble for øvrig europamester i 1993 og 1997 i en Ford Escort.

Legger lista høyt
EM-gull har hele tiden vært sørlendingens ambisjon, men alt har ikke klaffet fullstendig de siste årene. Selvom det blir ny bil og nytt team, legges lista like høyt som de siste årene.

– Jeg har såpass rutine og erfaring i dette gamet, at jeg legger ikke lista noe lavere. Her skal det kjempes, selv om nivået stadig vekk blir høyere, forklarer Hunsbedt, som har kjørt en Volvo S40 i Bergteamet de tre siste årene. Det endte som kjent i fiasko, etter en konflikt mellom Hunsbedt og resten av teamet etter løpet i Tyskland i fjor høst. Hunsbedt valgte å avslutte sesongen før de siste løpene ble kjørt, ettersom sjansen for EM-gull ble borte.

– Men jeg er full av selvtillitt til å kjempe om gull igjen. Fiaskoen i fjor har på ingen måte svekket meg, men heller styrket meg i å kjempe igjen, sier en optimistisk Hunsbedt.
Europamesterskapet i Rallycross 2010
30.4-2.5. Portugal, Montalegre
7-09.5. Frankrike, Kerlabo-Cohiniac
29-31.5. Storbritannia, Lydden Hill
4-6.06. Ungarn, Nyirad
2-4.7. Sverige, Höljes
9-11.7. Finland, Kouvola
6-8.8. Belgia, Maasmechelen
13-15.8. Tyskland, Buxtehude
10-12.9. Polen, Slomczyn
17-19.9. Tsjekkia, Sosnova