Lunden Bjerke ble Norgesmester i Seven Racing

torbjorn_l_bjerke_500.jpgTorbjørn Lunden Bjerke fra KNA Nordvest stakk av med NM-titelen i Seven Racing da mesterskaet ble avsluttet på Kinnekulle i helgen.

Seven Racing avsluttet sesongen med tre finaler på Kinekulle sist helg og det skule bli i overkant dramatisk for både den ene og den andre. Etter avlysningen på Frøya og bare en finale på Rudskogen hadde klassen tre finaler igjen å kjøre når vi fredag kom til Kinekulle. Erstatningen for løpet på Rudskogen ble kjørt fredag kveld, med startoppstilling fra finale1 på Rudskogen. Startgridden ble noe spesiell da ingen av de danske førerne som kjørte på Rudskogen var til stede og plassene deres ble da åpne på startplata. Det var Daniel Bjørk Nordgaard som vant denne finalen foran Ådne Halstenrud og
Torbjørn Lunden Bjerke. Daniel passerte dermed Ådne i NM sammendraget, men Torbjørn hadde fortsatt en komfortabel ledelse. I NC Junior var det Ådne foran Torbjørn, med Ronny Vestengen på tredje plass. Dette var også Finalen i Scandinavian Master og det Skandinaviske Bestefarmesterskapet.

På lørdag var det tidkjøring og to finaler. Tidkjøringen gikk på vått underlag og Thomas Faraas fant seg godt til rette med pooleposition til første finalen. Finale1 gikk på tørt, Faraas gikk rett i tet og selv om han ble tett jaget av Ronny Vestengen, holdt han ledelsen til femte runde. Når han kom ut på langsiden så han i speilet etter Ronny, men så kun noe oransje i speilet. Han fortsatte opp langsiden før han reagerte på at det var veldig varmt og innså at det var full brann i bilen. Han fikk stoppet og kom seg ut av bilen i siste liten. Safety Car kom ut og resten av finalen gikk bak Safety Car. Dermed var det Ronny Vestengen som vant finalen og han hadde også satt ny banerekord. Bak han kom Daniel Nordgård og Oscar Andre Sandberg. Torbjørn Lunden Bjerke hadde litt ubemerket brutt med en ødelagt vannslange, og plutselig var det tre stykker som kunne vinne NM i den siste finalen. I NC Junior var det Ronny foran Oscar Andre og Nils Henrik Henningstad.

Når siste finalen skal kjøres har det regnet kraftig en stund og banen har vanndammer på flere sentrale steder. Under brua var det kun Ådne, som stakk fra poole, som så noe som helst. Det kunne gått riktig ille i kaoset, men det var bare to biler som gikk ut etter dette. Safety Car var ute et par runder før han slapp feltet igjen. I runde 6 vannplanet Ronny og vi fikk Safety Car ut på banen igjen. Ådne mistet da ledelsen han hadde opparbeidet seg foran Daniel, mens Heidi Frydenhaug hadde kjørt seg opp fra 12 startspor til tredjeplass og rett bak henne var Torbjørn kommet opp fra siste startposisjon. Feltet ble sluppet igjen når det gjenstod fire runder, og Heidi passerte Daniel i første sving. Heidi som gjentatte ganger har vist at hun har farten inne, har hatt mye stang ut gjennom sesongen. Her imponerte hun stort og viste sine ferdigheter på regn. Distanserte Daniel og Torbjørn med flere hundre meter de siste tre rundene og gikk inn til andre plass. Ådne vant finalen i suveren stil, der han viste frem sine ferdigheter i bilkontroll på det glatte føret. Daniel tok tredjeplassen, men Torbjørn hadde full kontroll på NM tittelen med sin femte plass. I Junior ble det Ådne foran Torbjørn og Nils Henrik.Norsk Mester, Torbjørn Lunden Bjerke, foran Daniel Bjørk Nordgaard og med Ådne Halstenrud på tredje.
Norges Cup Junior ble vunnet av Torbjørn Lunden Bjerke, foran Ådne Halstenrud og Oskar Andre Sandberg
Scandinavian Master, Torbjørn Lunden Bjerke, foran Daniel Bjørk Nordgaard og Ådne Halstenrud
Skandinavisk Bestefarmester: Gøte Lundblad, foran Jan Møller og Knut Olav Våler.

Hele 35 førere har tatt poeng i Seven Racing. Samtidig vinner Torbjørn Skandinavisk og Junior mesterskapene. Nå gjenstår bare finalen i Bilsporttalentet.