Lykkehelgen endte med brak for Solberg

P_Solberg_13_Estering
Etter overlegen kjøring hele helgen, endte Petter Solbergs seiershåp med et brak og smadret front i sesongens siste EM-runde i rallycross

Dramatikken i finalen startet med Solberg-krasjen før første sving. Nok en gang ble moroa ødelagt med en stygg påkjøring bakfra. Solberg mistet kontrollen på bilen og ble sendt nådeløst rett ut høyre og i metallgjerdet.

Før det hadde den tidligere rallyverdensmesteren lekt med konkurrentene.

–Vi opplevde inntil finalen sesongens beste helg med tre heatseirer, overlegen semifinale, banerekord, beste startspor i finalen og en bane som passet meg fantastisk godt. Jeg har ikke ord for det som skjedde i finalen. Så sint har jeg ikke vært på flere år, sa Solberg.

Den tidligere rallyverdensmesteren har opplevd utur i samtlige ni EM-runder i sin debutsesong i Supercars-klassen. En annen- og en tredjeplass ble beste resultater fra 2013.

Landsmannen Alexander Hvaal fikk tildelt seieren etter finalekaoset. Andreas Bakkerud sørget for dobbel norsk for annen gang på tre løp. Hvaal vant også EM-runden i Østerrike sist helg.