Lyngdal, Lånke og Le Mans

Denne helgen kjører Roar Lindland forløp til selveste 24-timersløpet på Le Mans. Og veien dit har gått via Lyngdal og Lånke.

Roar Lindland er en travel mann som både kjører Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup France. Etter Supercup-løpet i Monaco gikk ferden til Red Bull Ring i Østerrike for å teste, før det endelig var klart for noen roligere dager hjemme i  Lyngdal.

Lyngdal
Men spesielt rolig ble det ikke for torsdag i forrige uke kom selveste Sébastien Loeb på besøk. Roar kjører for teamet til Loeb i det franske mesterskapet, og bilsportslegenden tok turen innom Lyngdal på vei til VM-runden i rallycross på Lånke.

– Det var veldig morsomt å ha Loeb på besøk i lille Lyngdal. Vi fylte Lyngdal Kulturhus til randen med 260 gjester som kom for å høre hva Loeb hadde å si. Det var gøy, forteller Roar Lindland.

Sammen med Roar og konferansier Atle Gulbrandsen fortalte Loeb velvillig om sin karriere, sine mål for fremtiden og samarbeidet med Roar Lindland.

– Roar er en rask fører som det er lett å samarbeide med. Han er profesjonell og seriøs i alt han gjør, og det må man være for å lykkes i denne sporten, fortalte Sébastien Loeb som har hele ni VM-titler i rally, men som også har imponert i WTCC, Pikes Peak, Dakar Rally, X Games og 24-timersløpet på Le Mans.

Lånke
Nå kjører Loeb VM i rallycross, og kjørte inn til en tredjeplass i den norske VM-runden på Lånkebanen utenfor Hell i Trøndelag. På plass var selvfølgelig Roar Lindland som fulgte sin gode venn fra sidelinjen.

Le Mans
Denne helgen er det imidlertid Le Mans som gjelder. Det sies gjerne at de tre største billøpene i verden er Monaco Grand Prix i Formel 1, 24-timersløpet på Le Mans som er en runde av WEC og IndyCar-løpet Indianapolis 500. For tre uker siden kjørte Roar Lindland forløp til Monaco GP, og nå skal han kjøre forløp til 24-timersløpet på Le Mans.

– Det er nesten litt uvirkelig, og jeg er utrolig takknemlig som får muligheten til å være med på dette sirkuset. I Le Mans er det glamour og kjendiser som gjelder, mens på Le Mans er det ventet bortimot 300 000 tilskuere. Og banen er på over 13 kilometer og er helt rå, forteller Roar.

Hele 61 førere er påmeldt i helgen og kvalifiseringen går allerede i ettermiddag klokken 15.30. Løpet går fredag klokken 10.15.

Roar Lindland ligger på en andreplass i B-mesterskapet i Porsche Carrera Cup France etter årets to første løp på Spa-Francorchamps.