Lysen avsluttet med seier

m_lysen_16_09
Sesongavslutningen for Mats og Lena Lysen kunne ikke få blitt bedre. Rally Hedemarken var sesongens siste NM-runde, og for søskenparet var målet for løpet helt klart – inn blant de seks beste totalt i nasjonal klasse for å oppnå seeding for neste sesong.

NM-runden startet med to etapper fredag kveld. Mats har aldri kjørt i mørket før, så dette skulle bli en ny utfordring. De kom greit gjennom disse to kveldsetappene, ledet sin klasse og var nummer tre totalt i nasjonal klasse.

Lørdag ble det kjørt 12 fartsetapper på raske og krevende veier. Mats og Lena holdt et godt tempo og økte sin ledelse i klassen på de første etappene. På den 6. fartsetappen ble det dog litt dramatisk. En liten feilberegning over et hopp resulterte i at en støtdemper røk samt at en bærebru ble ødelagt. Bilen ble naturlig nok vanskelig å kjøre, og det skulle kjøres nok en etappe før de kunne få reparert bilen. Mats og Lena tapte en del tid på dette, men var fortsatt i ledelsen da de kom inn til service etter at 7 av 14 etapper var kjørt. Heldigvis klarte teamets dyktige mekanikere å få fikset skaden.

På de resterende etappene hadde Mats og Lena god flyt og holdt et høyt tempo. Samarbeidet i bilen fungerte perfekt. Teamet kunne kjøre inn til seier i sin klasse, totalt i nasjonal samt en sterk 10. plass på totallisten. Med dette resultatet skaffet de seg best mulig seeding for de nasjonale klassene, og vil få vesentlig tidligere startnummer når neste sesong drar i gang på nyåret.