Lysen kjører Citroën C4 på Lyngås

hansen_citroen-499.jpgMats Lysen (18) er et hett navn i rallycross-kretser. Tidenes yngste europamester avsluttet nylig årets EM-sesong i lånt bil. Nå er han klar for jubileumsløp på Lyngås på lørdag i Kenneth Hansens Citroën C4.

Det er mange team og aktører i rallycross-sirkuset som gjerne vil knytte bånd til Kongsvinger-gutten som ble tidenes yngste euroapmester i rallycross da han vant divisjon 1A i fjor. I år har han kjørt en Ford Fiesta i divisjon 1, men avsluttet sesongen i Stig-Olov Walfridssons Renault Clio. Nå skal han teste bilen til den suverene Kongen av rallycross, svenske Kenneth Hansen. Det gjør Lysen under NMK Drammens jubileumsløp på den gamle ærverdige EM-arenaen Lyngås Motorbane i Lier.

mts_lysen_sept_2010_220.jpg-Vi har ikke lagt noen planer for neste sesong ennå, så akkurat nå er alle muligheter åpne. Det er grunnen til at vi tester forskjellige biler. Hva vi ender opp med til slutt er altfor tidlig å si noe om, sier Mats Lysen som gleder seg til å kjøre i Norge.

-Ettersom vi ikke har noen norsk EM-runde i år så er det flott at vi har fått dette løpet på Lyngås. Det er alltid morsomt å vise seg frem for hjemmepublikummet, så jeg gleder meg.Hvordan han vil takle bilen til mannen med hele 14 EM-titler er han usikker på.
-Den er lenger og bredere enn Fiestaen jeg har kjørt tidligere i år. Nå fikk jeg testet en mellomting da jeg kjørte Renault Clio i siste EM-runde, men jeg er forberedt på at Hansens Citroën er ganske annerledes enn min egen bil. Heldigvis er det bra med treningsmuligheter på Lyngås før løpet starter lørdag formiddag, så jeg håper jeg skal være komfortabel. Jeg er i hvert fall siker på at bilen er i orden. Kenneth Hansen har et utrolig profesjonelt og ryddig team.

Etter at Lysen tok EM-gull i divisjon 1A i fjor og ble kåret til Årets Bilsportsutøver i Norge, tok han steget opp i selveste Keiser-klassen divisjon 1 i år. Det har vært en stor overgang, men 18-åringen har taklet de nye utfordringene svært bra.

-Jeg har nådd målsettingen min som var å komme inn blant de ti beste sammenlagt og kjøre en A-finale. Det ble to A-finaler, en pallplass og 9. plass totalt. Jeg har hatt en bra bil, og samarbeidet med Andreas Erikssons team har vært bra. Men helt fornøyd blir man aldri i dette gamet. Uansett målsettinger så kjører man alltid for å vinne, slår Lysen fast.
Om han kan gå helt til topps på Lyngås på lørdag gjenstår å se. Han vil ikke mangle konkurransen. Årets Europamester Sverre Isachsen stiller til start, og det samme gjør førere som Frode Holte, Morten Bermingrud og Guttorm Lindefjell.

-Det blir uten tvil hard konkurranse. Løpet teller jo også i Norgesmesterskapet så det er absolutt noe kjøre for, sier Lysen som debuterte med dvisjon 1-bil nettopp på Lyngås i fjor høst. Da kjørte han en Ford Focus inn til tredjeplass bak Michael Jernberg og Sverre Isachsen.

Lørdagens jubileumsløp på Lyngås markerer både at NMK Drammen har 90-årsjubileum i år og at det er 30 år siden den første EM-runden i rallycross ble kjørt i Norge og på Lyngås.

Mer om Jubileumsløpet på Lyngås