Møller Bil Motorsport fortsetter

mollerbilmotorsport.jpgMøller Bil har bestemt seg for å satse på racing på tyske Nürburgring også i 2011.

-Møller Bil Motorsport var i utgangspunktet et tre års prosjekt som tok slutt etter 2010-sesongen, men vi føler satsingen har vært så vellykket, og vi får så gode tilbakemeldinger fra de som er med på løpene, at vi har bestemt oss for å videreføre teamet i et år til, sier direktør Arne Lorvik i Møller Bil.

Møller Bil Motorsport deltar med en Audi TT i det tyske langdistansemesterskapet i asfaltbaneracing (VLN) på Nürburgring, og det er mekanikere fra Møller Bil i Norge som utgjør stammen i teamet.

-Noen av våre flinkeste mekanikere er med under løpene, og den gode innsatsen til mekanikerne, som tross alt ikke jobber med racing til daglig, blir lagt merke til i Tyskland. Møller Bils mekanikere står ikke noe tilbake for de profesjonelle racingmekanikerne som jobber for de konkurrerende teamene, og de har vært sterkt delaktig i den suksessen teamet oppnådde i fjor høst. Dette er faktisk veldig spesielt med tanke på at halvparten av mekanikerene er nye på teamet i hvert eneste løp

I tillegg til at Møller Bils mekanikere er med på det tekniske teamet under løpene, er det også mange Møller Bil-ansatte som er med som gjester på hvert løp.

-De som har fått fast ansettelse hos oss som mekaniker etter avlagt fagprøve fått en faglig tur til Nürburgring, hvor de lærer mye om motorsport, teamarbeid og det å jobbe under press. En vanlig bilmekaniker kan lære mye av motorsport, sier Lorvik.

Møller Bil Motorsport planlegger å kjøre fem av ti løp i VLN-mesterskapet, i tillegg til det årlige 24-timersløpet foran 200 000 tilskuere. Alle løpene går på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife og sjåfører blir som tidligere Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Christian Krognes.

Teamet avsluttet fjoråret med en suveren seier i klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer, og håper suksessen fortsetter i 2011. Flere detaljer om blant annet samarbeidspartnere og terminliste vil bli lagt ut på www.mollerbil-motorsport.no i løpet av kort tid.