Møller Bil Motorsport på pallen

moller.jpgMøller Bil Motorsport kjørte inn til en sterk tredjeplass i dagens 4-timersløp i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring Nordschleife.

 

-Vi er veldig, veldig fornøyd med dagens tredjeplass. Bilen har fungert perfekt, vi har gjort riktige taktiske disposisjoner og alle i teamet har gjort en knallgod jobb i helgen, sier Håkon Schjærin.

 

Det norske Audi-teamet kom egentlig på en «moralsk andreplass» i SP3T-klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer, ettersom løpet ble stoppet på grunn av flere stygge ulykker etter rundt tre timer.

 

-Vi lå på andreplass, men hadde nylig vært inne for å gjennomføre vårt siste depotstopp da racet ble rødflagget. Opel-teamet Kissling hadde ikke gjennomført det siste depotstoppet enda, og dermed lå de foran oss akkurt da løpet ble rødflagget. Vi hadde jo normalt sett kjørt forbi Kissling igjen når de skulle ha hatt sitt siste depotstopp, men det er sånn som kan skje når et løp rødflagges. Hadde løpet blitt rødflagget en runde tidligere hadde faktisk vi vunnet. Da var vi i ledelse fordi vinnerteamet Raeder enda ikke hadde vært inne til sitt andre depotstopp.

 

Målet til Møller Bil Motorsport var å fullføre dagens løp, og det klarte teamet med glans. Helgen startet bra med en fin trening i regnvær fredag ettermiddag, og banen var også våt da kvalifiseringen startet lørdag morgen. Møller Bil Motorsport sørget derfor for å være blant de aller første som kjørte ut på banen, og det viste seg å være smart da kvalifiseringen ble avbrutt på grunn av en krasj tidlig. Kvalifiseringen ble imidlertid startet igjen, og da kjørte Møller Bil Motorsport inn til andretid bak Raeder Motorsport.

 

Både Raeder og Møller Bil Motorsport kjører Audi TT 2,0 TFSI, og det var ikke mye å gjøre med det tyske Audi-teamet i dagens løp.

 

-Raeder kjører fort, men de fungerer også som et slags utviklingsteam for Audi. Derfor var det veldig oppløftende av vi faktisk hadde like god rundetid som Raeder i løpet, til tross for at vi har en ny turbo som gir litt mindre effekt enn den forrige som skapte for store vibrasjoner. Det lover veldig godt foran de to siste løpene i høst, sier Schjærin.

 

Det var stortalentet Christian Krognes som satte den beste rundetiden på nøyaktig ni minutter rundt den 24.4 kilometer lange banen. Foruten Schjærin og Krognes kjørte også tyskeren Peter Oberndorfer, mens Atle Gulbrandsen var opptatt med Formel 1-kommentering i helgen. Atle er imidlertid med igjen da årets to siste løp skal kjøres den 16. og 30. oktober.

 

-Fokuset i det to neste løpene blir også å fullføre, men dagens resultat var veldig oppløftende i forhold til både tempo og at alt fungerte så bra med både bilen og teamet. Dette har vært en utrolig bra helg og vi tangerte vårt beste resultat med denne tredjeplassen, avslutter Håkon Schjærin.

 

20 biler deltok i den tøffe SP3T-klassen i helgen, og seieren gikk altså til Audi-teamet Raeder foran Opel-teamet Kissling og med norske Møller Bil Motorsport på tredjeplass.