Mørkekjøring for Andreas Mikkelsen

andreas_sanremo.jpgMed perfekt mørkesyn, trives Andreas Mikkelsen med å kjøre rally etter mørkets frembrudd. Selv om han ikke har mye erfaring fra Sanremo Rally, satser den 22 år gamle Škoda-føreren på å knive i toppen under helgens konkurranse. Ikke minst skyldes det den 44 kilometer lange etappen Ronde, som kjøres natt til lørdag.

På fjellveier høyt over den italienske rivieraen, har Sanremo Rally fått historisk sus over seg. Mange av førerne kjenner de svingete asfaltveiene veldig godt, men Andreas har bare deltatt i løpet en gang tidligere.

Sammen med kartleser Ola Fløene kommer Andreas til Sanremo med en god dose selvtillit etter å ha ledet de tre foregående rundene av Intercontinental Rally Challenge (IRC). Etter Mecsek Rallye i Ungarn står han med 22 etappeseire denne sesongen. Ingen har vunnet flere fartsetapper enn nordmannen.

Selv om Sanremo Rally er forholdsvis ukjent for Andreas, har Škoda UK Motorsport bred erfaring fra løpet – ikke minst i form av sin teamkoordinator, Dario D’Esposito. Han har deltatt i Sanremo Rally hele 15 ganger som en kartleser, og kan se tilbake på en andreplass i 2006 sammen med Andrea Aghini. Han har også kjørt mange lokale rally i området, og bor i landsbyen Colle San Bartolomeo – midt mellom SS9 og SS10!

– Sanremo er et klassisk rally med mye historie. Dette blir ikke noe lett rally for meg i og med at veiene er ganske ukjente. Flere av konkurrentene mine har en fordel fordi de kjenner veiene godt. Men det er en utfordring for meg, og vi så i Barum Rally at jeg holdt samme tempo som de som hadde mye erfaring fra løpet. Så alt er mulig, sier en offensiv Andreas.
Han skryter av veiene som venter fredag og lørdag, og ikke minst gleder han seg til å kjøre i mørket.
– Det er noen fantastiske rallyveier rundt Sanremo, og jeg ser virkelig frem til den lange nattetappen. Jeg liker å kjøre i mørket, og den etappen kan bli avgjørende. Det vil være en stor utfordring for alle, og jeg har gode muligheter. I de tre siste rundene har vi holdt et tempo som er bra nok til å kjempe om seieren, og målet er at vi skal fortsette der i Sanremo, sier han.
Sanremo Rally starter fredag 23. september kl 13.20. Første dag er identisk med fjorårets rute og består av sju etapper på totalt 116,09 kilometer. Tre etapper (Coldirodi, Bajardo og Bignone) kjøres to ganger, kun avbrutt av service i Sanremo. Dagen avsluttes med den utfordrende Ronde-etappen om natten. Første bil er ikke ventet til nattens parc ferme før klokken 00.41, så det vil bli en lang og krevende åpningsdag.
Allerede klokken kl 09.01 lørdag 24. september er det i gang med avslutningsdagen. Den består av tre klassiske Sanremo-etapper (Colle Langan, Passo Teglia og Colle d’Oggia). De to første kan være spesielt krevende, og det er bare en transportetappe på fire kilometer mellom dem. Dermed vil førerne ha svært lite tid til å justere dekktrykk, bytte hjul eller gjøre nødreparasjoner på bilene. Etappene utgjør til sammen 54,84 kilometer, og de kjøres på nytt på ettermiddagen. Seiersseremonien vil være i Sanremo klokken 18.30.
Eurosport vil som vanlig sende redigerte høydepunkter fra løpet.

Mer om IRC: www.ircseries.com