Mikkelsen suveren i Subaru Cup

andreas_mikkelsen_550.jpgAndreas Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene leverte en utrolig prestasjon i helgens Rally Sørland. Ikke bare ble det ny seier i Subaru Cup, men de totalvant hele løpet og gikk opp i NM-ledelse.

Igjen beviste Andreas Mikkelsen fra NAF Motorport Asker & Bærum og hans kartleser Ola Fløene fra NMK Hamar hvor konkurransedyktige de kan være i en nærmest standard Subaru Impreza Sti. De satte hele resten av den norske rallyeliten, inkludert WRC-førerne på plass, og kunne juble i det flotte sørlandsværet ved målgang i Mandal.
-Dette har vært utrolig morsomt. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle klare dette på de raske veiene her. Men bilen har vært perfekt hele veien.på fredag kveld satset vi knallhardt, men i dag har vi hatt rimelig grei kontroll, sa Mikkelsen da det var klart at han var totalvinner. Han vant foran Martin Stenshorne (Mitsubishi) og Mads Østberg (Subaru Impreza WRC). Østberg fikk sitt løp ødelagt da han fikk fem minutters tidstillegg etter å ha kommet for tidlig til en kontrollpost på fredag. Etter det ledet Mikkelsen og Fløene løpet, fra og med andre etappe på fredag til alle ni etappene var unnagjort på lørdag formiddag.
Kennth Johnsrød fra KNA Varna hadde også stor suksess og et aldri så lite gjennombrudd med sin Subaru Cup-bil. Han ble nest beste cupførere og endte på en sterk 5. plass totalt i løpet sammen med kartleser Miriam Walfridsson.
På 3. plass av Subaru Cup-førerne endte Thomas Kvam fra NAF Motorsport Grenland.

Seieren på lørdag var Mikkelsens tredje på fire løp så langt i Subaru Cup. Totalseieren i løpet ga ham også poengbonus og han står nå bokført med 97 poeng. Trond Lyseng ligger på en andreplass med 62 poeng. Trond G. Svenkerud, som måtte bryte med girkassetrøbbel, ligger på 3. plass med 61. Kenneth Johnsrød klatret til 4. plass og står med 60 poeng etter fire runder. Med andre ord er det svært jevnt i kampen om andreplassen.
Andreas Mikkelsen tok også over ledelsen i NM for klassen gruppe N. Der har han 83 poeng mot Martin Stenshornes 76 og Eyvind Brynildsens 75.
Mikkelsen skal for øvrig kjøre det svenske prestisjeløpet South Swedish Rally med sin Subaru Impreza Sti 15.-17. mai.
Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget etter det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 282 HK motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger.

Neste runde i Subaru Cup er Aurskog Høland Rally 6. juni.