Mads Østberg øker i Rally Sørland

ostberg_500.jpgMads Østberg fra KNA Varna har holdt et utrolig tempo så langt på dagens etapper i Rally Sørland. Etter at seks etapper er kjørt har han nå over ett minutts ledelse.

Etter fredagens tre etapper hadde Østberg en ledelse på 13 sekunder til Anders Grøndal fra NMK Drammen. Men i dag har ingen kunnet følge med i tempoet til østfoldingen. Grøndal på sin side tapte rundt minuttet på en punktering på dagens første etappe.

-Det føles ikke bra. Det er dårlig feste, men tidene er jo bra så da kan man ikke klage, sier Mads Østberg. Han kommer imidlertid ikke til å roe ned tempoet på de tre siste etappene for å sikre seieren.

-Nei, det er vanskelig. Man blir lett ukonsentrert om man skal kontrollere, så vi må fortsette i samme tempo, sier Mads Østberg.

Det er NM-lederen Andreas Mikkelsen som nå ligger på 2. plass med sin Ford Focus WRC. Men Mikkelsen har tapt mye tid i forhold til Østberg i dag, og ligger 1 minutt og 8 sekunder bak.

-Vi har ikke perfekte noter, og har ikke flyt i kjøringen. Kanskje litt for harde dekk også, sier Mikkelsen. Dersom resultatet står seg ut dagen vil Østberg ligge ett poeng foran Mikkelsen i NM-sammendraget etter denne fjerde NM-runden.

Anders Grøndal punktert på SS4 etter å ha vært utenfor veien. Han ligger på 3. plass, 1minutt og 50 sekunder bak Østberg.

Svenske Patrik Sandell i Skoda Fabia WRC ligger på en 4. plass, etter at også han hadde en punktering på femte etappe.

Bernt Kollevold ledet klassen for standardbiler, gruppe N, etter fredagens kjøring. Men på dagens andre etappe måtte Mitsubishi-føreren bryte. Dermed har NM-lederen Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal tatt over ledelsen. Han har nesten ett minutts forsprang til Sveining Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold i Subaru.
Det skal kjøres totalt ni fartsetapper i Rally Sørland, tre på fredag og seks på lørdag. Løpets målgang er i Mandal sentrum lørdag klokken 15.20.

Topp 8 Rally Sørland etter 6 av 9 fartsetapper (uoffisiell)

1. Mads Østberg/Ole Kr. Unnerud, Subaru Impreza WRC, 53 min 43,5 sek

2. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Ford Focus WRC, +1 min 8,9 sek

3. Anders Grøndal/Maria Andersson, Subaru Impreza WRC, +1.50,5

4. Patrik Sandell/Emil Axelsson, Skoda Fabia WRC, +2.30,3

5. Martin Stenshorne/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi, Lancer, +2.35,4

6. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, Subaru Impreza (Gr.N), +3.27,2

7. Thomas Kvam/Stian Johnsen, Ford Focus WRC, +5.00,4

8. Kenneth Johnsrød/Veronica Engan, Mitsubishi Lancer (Gr.N), +5.16,0

Live resultater: