– Alt er perfekt før helgens Mexico-runde!

mads_ost_mexico_1.jpgMads Østberg åpnet med 9. beste tid på den korte publikumsetappen som åpnet Rally Mexico i natt norsk tid. Petter Solberg var raskest på den 2,17 km lange etappen. Mads er optimist foran årets andre VM-runde.

 – Alt har gått så bra hittil i sesongen, og også denne helgen vil vi vise gode prestasjoner, sier en svært fornøyd Mads Østberg før helgens VM-runde i Mexico.
Med en knallsterk andreplass i VM-runden i Sverige, og ledelse i Norgesmesterskapet i rally, har Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson god selvtillit før start i VM-runden i Mexico denne helgen.
– Jeg har blitt godt kjent med bilen, og samarbeidet med Jonas er veldig bra. Hele apparatet rundt oss fungerer også optimalt, så vi føler oss godt forberedt her i Mexico, forteller Østberg.

Svært godt grunnlag
Forrige VM-runde i rally, i Sverige i midten av februar, ble en vakker og spennende feiring av rallysporten. Med deres første VM-pallplassering i karrieren – der mange gode og etablerte konkurrenter måtte se seg grundig frakjørt – ble dette også Østbergs og Anderssons virkelige gjennombrudd internasjonalt.
At både samarbeidet med kartleser Jonas og med teamet ellers fungerer godt, bekreftes av at de har kjørt med svært god feilmargin.
– Selv under Rally Finnskog forrige helg, da vi mistet ekstralys-poden og måtte kjørte to fartsetapper uten ekstralys, gjorde samarbeidet at vi kjørte raskt uten å gjøre feil, sier en svært fornøyd Mads Østberg.
Slikt gir en viktig ballast av trygghet før VM-runden i Mexico.

Erfarne konkurrenter
23-åringen fra Østfold og hans 34 år unge kartleser stiller på mange måter med blanke ark før 365 km med fartsetapper i Mexico. Dette er deres første Rally Mexico, og deres første rally med Fiesta RS WRC-bilen på grusunderlag. Dermed kommer de med litt andre kort på hånda enn konkurrentene, som har mye erfaring både fra Mexico og fra andre rallyrunder på grus. Utgangspunktet for Rally Mexico er dermed helt annerledes enn det var i Sverige, noe som også påvirker målsetningen.

– Vi har bare kjørt seks mil med testing på grus, forteller Mads. – Men jeg er dus med bilen, og har med de gode erfaringene fra Sverige og fra S2000-bilen vi kjører i Norgesmesterskapet. Å kjøre på grus har også visse likhetstrekk med å kjøre på snø, fortsetter 23-åringen.

Høyt mål
– Vi er klare til å sette tempo fra første etappe. Men pallplass i Mexico er ikke målet i år; vi ser på dette som en viktig forberedelse til kommende sesonger, forteller Mads. – Men vi skal kjøre fort.
Målet er likevel høyt: – Om vi kommer blant de seks første, er det veldig bra!

I dag starter de skikkelige fartsetappene i Rally Mexico i Guanajuato, en vakker by på UNESCOs verdensarv-liste. Helgens 22 fartsetapper går i hovedsak i de høye fjellene rundt, med kjøring opptil 2700 meter over havet. Kontrasten blir stor fra 28 kuldegrader i Sverige, og herlige vinterforhold på forrige helgs NM-runde, til 28 plussgrader i Mexico. Det rapporteres om mye løv på veiene, og om det blir vind blir det også mye støv. Begge deler vil påvirke kjøreforholdene for førerne i ulik grad, avhengig av startposisjon.

Tidsforskjellen på sju timer gjør at fartsetappene kjøres natt til fredag, den fredag ettermiddag, kveld og natt til lørdag, videre lørdag ettermiddag, kveld og natt til søndag, og den siste dagens etapper kjøres søndag ettermiddag og kveld. Målgang er rundt klokken 19.00 søndag kveld, med seiersseremoni søndag kl. 20.00.