Mads Østberg er gira

mads-mountain_500.jpg– Det kribler i både armer og bein etter å komme i gang, forteller Subaru-fører Mads Østberg fra KNA Varna foran starten i Rally Sørland.

Rally Sørland innleder sommersesongen i rally-NM. Det populære grusløpet innledes med tre fartsetapper allerede fredag kveld. Det er flott vårvær, sol og rundt 15 varmegrader i Mandal i ettermiddag.

– Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang med grussesongen. Og dette er et løp som jeg liker ekstra godt. Veiene er veldig lure, med raske og smale partier og blinde krøn. Man er nødt til å ha guts for å kjøre fort her, forteller Mads Østberg.

Han ligger på andreplass i NM-sammendraget etter første-, andre- og tredjeplass på de tre vinterløpene. I helga satser han og kartleser Ole Kristian Unnerud på å forsvare seieren fra fjorårets Rally Sørland.

– Ja, det er selvsagt målet, men det kommer til å bli tøft, mener 20-åringen, som i første rekke regner med hard kamp fra Andreas Mikkelsen, regjerende juniorverdensmester Patrik Sandell og Anders Grøndal.

– Det er mange om beinet, men jeg kommer til å kjøre for fullt fra start og skal gjøre det jeg kan for å holde de andre bak meg, sier han.

Før løpet har Mads blitt kvitt litt rattrust og fått noen verdifulle testmil i sin Subaru Impreza WRC.

– Jeg har fått testet noe, men kunne nok tenkt meg enda noen flere mil. Men det har ikke vært så lett å finne gode testveier på denne tiden av året. Vi har konkludert med at vi satser på litt hardere differ enn hva vi gjorde i finter. Det virker til å fungere bra, forsikrer han.

Morten Østberg og kartleser Christian Østberg, far og bror av Mads, stiller også til start i Rally Sørland. De kjørte sammen for første gang under NM-åpningen på Gol i januar, og hadde en fin progresjon i kjøringen og samarbeidet utover vinteren. Målet er at dette skal fortsette på Sørlandet.